A gombát és a hagymát apróra vágjuk.
Használj éles kést a gomba és a hagyma aprításához, hogy a töltelék egyenletesebb legyen.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagyma csak rövid ideig piruljon, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Adjuk hozzá a felaprított gombát, és pároljuk őket 5-7 percig, amíg a gomba puha lesz és kiengedi a levét.
A gombák ne süljenek túl, mert akkor túlságosan rágósak lesznek.
Öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük 5 percig, hogy a tejszín besűrűsödjön.
Ne hagyjuk, hogy a tejszín túl forrjon, mert akkor túl sűrű lesz.
A tölteléket vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a friss aprított petrezselymet, és hagyjuk kihűlni.
A petrezselyem frissességet ad a gombás tölteléknek, és fokozza az ízeket.
A karjalanpiirakka tésztát formázzuk, majd töltsük meg a gombás töltelékkel.
A tésztát ne tömjük túl, hogy könnyen lehessen összecsípni a széleket.
A megtöltött tésztákat kenjük meg vajjal, és süssük előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A tésztát nem szabad túl sűrűn betölteni, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.