Katmer vaníliával, puha indiai sütemény, földimogyoróval és vaníliával

Katmer vaníliával

A katmer egy hagyományos indiai desszert, amely a vastag, rétegelt tésztájáról ismert. Eredetileg Törökországban és Iránban is népszerű volt, de Indiában is széles körben elterjedt. A vanília és a földimogyoró hozzáadása egyedi ízkombinációt alkot, amely különleges élményt nyújt minden falatban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Víz
100 ml Tej
50 g Vaj
2 ek. Földimogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot és vaníliás cukrot egy tálban keverd össze.

    Ha szeretnél gazdagabb ízt, adj hozzá egy csipet sót a tésztához.

    2

    A vizet és tejet langyosra melegítve, fokozatosan öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és gyúrd sima tésztává.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, de rugalmas és könnyen formázható.

    3

    A tésztát hagyd pihenni 15 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    A pihentetés segít a tésztában lévő glutén lazításában, így könnyebben formázható lesz.

    4

    A vajat olvaszd fel, és a tésztát vékonyra nyújtsd ki egy lisztezett felületen.

    A nyújtás közben ügyelj arra, hogy a tészta ne ragadjon, és használj elegendő lisztet.

    5

    A kinyújtott tésztára egyenletesen szórd rá a felolvasztott vajat, majd egy rétegben a földimogyorót.

    A földimogyoró ropogós textúrát ad a süteménynek, és a vaníliával együtt csodálatos ízkombinációt alkot.

    6

    Hajtsd félbe a tésztát, és ismét nyújtsd ki. Ismételd meg ezt a folyamatot kétszer.

    A hajtogatás fokozza a tészta levegősségét, így a katmer réteges és könnyű lesz.

    7

    Miután a tésztát háromszor is kinyújtottad és hajtogattad, formázz belőle kis köröket, és egy serpenyőben süsd meg őket közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.

    A katmert ne süsd túl, mert akkor túlságosan kemény lesz. Inkább egy kicsit puhábbra süsd.

    8

    Tálalás előtt szórd meg vaníliás cukorral, és tálald melegen.