A lisztet, sütőport, cukrot és vaníliás cukrot egy tálban keverd össze.
Ha szeretnél gazdagabb ízt, adj hozzá egy csipet sót a tésztához.
A vizet és tejet langyosra melegítve, fokozatosan öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és gyúrd sima tésztává.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, de rugalmas és könnyen formázható.
A tésztát hagyd pihenni 15 percig, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A pihentetés segít a tésztában lévő glutén lazításában, így könnyebben formázható lesz.
A vajat olvaszd fel, és a tésztát vékonyra nyújtsd ki egy lisztezett felületen.
A nyújtás közben ügyelj arra, hogy a tészta ne ragadjon, és használj elegendő lisztet.
A kinyújtott tésztára egyenletesen szórd rá a felolvasztott vajat, majd egy rétegben a földimogyorót.
A földimogyoró ropogós textúrát ad a süteménynek, és a vaníliával együtt csodálatos ízkombinációt alkot.
Hajtsd félbe a tésztát, és ismét nyújtsd ki. Ismételd meg ezt a folyamatot kétszer.
A hajtogatás fokozza a tészta levegősségét, így a katmer réteges és könnyű lesz.
Miután a tésztát háromszor is kinyújtottad és hajtogattad, formázz belőle kis köröket, és egy serpenyőben süsd meg őket közepes lángon, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz.
A katmert ne süsd túl, mert akkor túlságosan kemény lesz. Inkább egy kicsit puhábbra süsd.
Tálalás előtt szórd meg vaníliás cukorral, és tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.