Kávés panna cotta torta szeletekkel tálalva

Kávés panna cotta torta

A kávés panna cotta torta az olasz konyha egyik elegáns desszertje, amelyet a hagyományos panna cotta inspirált. Ez a torta a krémes kávé és a lágy tejszín tökéletes harmóniáját nyújtja, egy ropogós kekszalappal kiegészítve. Tökéletes választás lehet egy különleges vacsora zárásaként vagy ünnepi asztalra, lenyűgözve a vendégeket ezzel az egyszerű, mégis kifinomult desszerttel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
4 db Zselatinlap
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 ml Espresso kávé
200 g Keksz alap (omlós keksz vagy zabkeksz)
100 g Olvasztott vaj
50 g Tejcsokoládé reszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszet törd morzsává, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy tortaforma aljára egyenletesen, és tedd hűtőbe 30 percre.

    A kekszmorzsát egy zacskóban, sodrófával is apríthatod. A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg. Alaposan nyomkodd le a kekszes alapot, hogy szilárd legyen.

    2

    A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percig, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat egyesével áztasd, hogy ne ragadjanak össze.

    3

    Egy lábasban melegítsd fel a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot, de ne forrald fel. Vedd le a tűzről.

    A tejszínt alacsony lángon melegítsd, és figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor kicsapódhat.

    4

    Add hozzá a megpuhult zselatinlapokat a tejszínes keverékhez, majd keverd, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, mielőtt a tejszínes keverékhez adod. Keverd addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik.

    5

    Keverd hozzá a frissen készített eszpresszót, és hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni.

    Az eszpresszó legyen frissen főzött és erős. Hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt a kekszalapra öntöd, különben a kekszalap felázhat.

    6

    Öntsd a kávés panna cotta keveréket az előkészített kekszalapra. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A tortát lefedve tedd a hűtőbe, hogy ne vegye át a hűtő szagait.

    7

    Tálalás előtt díszítsd tejcsokoládé reszelékkel vagy friss kávészemekkel a torta tetejét.

    A díszítés előtt a tortát óvatosan válaszd le a forma oldaláról egy késsel. A tejcsokoládét hűtőből kivéve reszeld, hogy ne olvadjon meg.