Főzz le egy erős eszpresszót vagy presszókávét, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten.
A kávé legyen nagyon erős, különben nem fog eléggé érvényesülni a fagylaltban.
Egy tálban keverd össze a kihűlt kávét a kondenzált tejjel, a porcukorral, a vanília kivonattal és egy csipet tengeri sóval.
A só kiemeli a többi ízt, ne hagyd ki.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen.
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a kávés keverékkel, hogy egyenletesen krémes textúrát kapj.
Ne keverd túl, mert a tejszín összeeshet.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen záródó edény megakadályozza a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha túl kemény, hagyd hosszabb ideig szobahőmérsékleten.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.