Kezdd azzal, hogy a csirke bőrt vékony csíkokra vágod. Ha túl vastag lenne, könnyebben túl sülhet, ezért ügyelj arra, hogy egyenletes szeletek legyenek.
A csirke bőre könnyen elkészíthető, ha egy kicsit megszárítod előtte, így a zsír jobban kiolvad.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke bőrre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a bőr átvegye az ízeket.
A bőr jól átveszi a marinád ízét, így minél tovább marinálod, annál finomabb lesz.
A csirke bőrt tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, így könnyebben átsülhetnek.
A fapálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.
Grillezd a csirke bőrt közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a bőr szépen karamellizálódik és ropogós lesz.
A csirke bőrének megfelelő ropogósság eléréséhez ügyelj arra, hogy a hőt közepes szinten tartsd.
A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag extra ropogósságot ad a bőrnek, és gazdag ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.