Kawa yakitori csirke bőr pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Kawa yakitori (csirke bőr)

A Kawa yakitori egy hagyományos japán étel, amely csirke bőrből készül. A csirke bőre különleges, gazdag ízét a szójaszósz és a mirin marinádja emeli ki, miközben a grillen való sütés lehetővé teszi, hogy a bőr ropogósra süljön. A Kawa yakitori egy közkedvelt étel Japánban, különösen azok számára, akik szeretik a gazdag és intenzív ízeket, és szeretnék megtapasztalni a csirke bőr szaftos és ropogós textúráját.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke bőr
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke bőrt vékony csíkokra vágod. Ha túl vastag lenne, könnyebben túl sülhet, ezért ügyelj arra, hogy egyenletes szeletek legyenek.

    A csirke bőre könnyen elkészíthető, ha egy kicsit megszárítod előtte, így a zsír jobban kiolvad.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke bőrre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a bőr átvegye az ízeket.

    A bőr jól átveszi a marinád ízét, így minél tovább marinálod, annál finomabb lesz.

    3

    A csirke bőrt tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, így könnyebben átsülhetnek.

    A fapálcikákat áztasd vízbe 20-30 percre, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    Grillezd a csirke bőrt közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg a bőr szépen karamellizálódik és ropogós lesz.

    A csirke bőrének megfelelő ropogósság eléréséhez ügyelj arra, hogy a hőt közepes szinten tartsd.

    5

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag extra ropogósságot ad a bőrnek, és gazdag ízt biztosít.