Marhahús kebab, pitában friss petrezselyemmel és joghurtos öntettel tálalva

Kebab marhahússal

A kebab egy nemzetközi étel, amely a Közel-Keletről származik, és mára világszerte ismert és kedvelt étellé vált. A marhahúsból készült kebabok különösen népszerűek, mivel a hús gyorsan megsül, és fűszerekkel gazdagított ízvilága minden falatban különleges élményt nyújt. Az igazi titok a hús megfelelő pácolásában rejlik, amely segíti az ízek összeérlelését. Képzeld el, hogy a forró serpenyőben sült kebab illata betölti a konyhát, miközben az öntet és a fűszerek harmonizálnak a hús ízével. Ez az étel tökéletes választás egy családi ebédre vagy baráti összejövetelekre, amikor gyors és ínycsiklandó fogást szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
100 g Fűszeres joghurt
1 tk.
1 csipet Bors
1 evőkanál Petrezselyem
1 db Citrom
4 db Pita vagy tortillalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst darabold fel kisebb kockákra. Tedd egy nagy tálba, és adj hozzá sót, borsot, paprika és kömény fűszereket, majd keverd jól össze.

    A hús pihentetése a fűszerekkel segíti a hús ízének jobban beépülni.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd a marhahús keverékéhez add hozzá. Alaposan dolgozd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    A hagyma és fokhagyma aprítása segíti a fűszerek gyorsabb beépülését a húsba.

    3

    Egy serpenyőt melegíts fel, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Formázz a húsból kis, lapos, egyforma méretű darabokat, és süsd őket mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a hús ne égjen meg, miközben belül szaftos marad!

    4

    Miután a kebabokat megsütötted, a pitákat vagy tortillalapokat melegítsd meg egy serpenyőben, majd kend meg fűszeres joghurttal.

    A joghurtos öntet még szaftosabbá és krémesebbé teszi a kebabot, de használhatsz természetes joghurtot is.

    5

    Tedd a pitára vagy tortillára a kebabokat, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Facsard rá a citromot, és hajtsd össze.

    A citrom frissítő íze még ízletesebbé teszi az ételt, és kiemeli a fűszerek ízét.

    6

    Tálald melegen, friss salátával vagy sült zöldségekkel kísérve.

    A kebabokat frissen és melegen érdemes tálalni, így megőrzik az ízüket és textúrájukat.