A marhahúst darabold fel kisebb kockákra. Tedd egy nagy tálba, és adj hozzá sót, borsot, paprika és kömény fűszereket, majd keverd jól össze.
A hús pihentetése a fűszerekkel segíti a hús ízének jobban beépülni.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd a marhahús keverékéhez add hozzá. Alaposan dolgozd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
A hagyma és fokhagyma aprítása segíti a fűszerek gyorsabb beépülését a húsba.
Egy serpenyőt melegíts fel, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Formázz a húsból kis, lapos, egyforma méretű darabokat, és süsd őket mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirulnak.
A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a hús ne égjen meg, miközben belül szaftos marad!
Miután a kebabokat megsütötted, a pitákat vagy tortillalapokat melegítsd meg egy serpenyőben, majd kend meg fűszeres joghurttal.
A joghurtos öntet még szaftosabbá és krémesebbé teszi a kebabot, de használhatsz természetes joghurtot is.
Tedd a pitára vagy tortillára a kebabokat, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Facsard rá a citromot, és hajtsd össze.
A citrom frissítő íze még ízletesebbé teszi az ételt, és kiemeli a fűszerek ízét.
Tálald melegen, friss salátával vagy sült zöldségekkel kísérve.
A kebabokat frissen és melegen érdemes tálalni, így megőrzik az ízüket és textúrájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.