A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, majd formázz belőle négy egyforma pogácsát.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz. Csak addig keverd, amíg összeáll.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz. A sütés vége felé helyezz a pogácsák tetejére egy szelet kecskesajtot, és olvaszd rá.
A kecskesajt gyorsan olvad, ezért csak a sütés vége felé tedd rá, hogy ne égjen meg.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a szaftos feltétektől, és kellemesen ropogós textúrát ad a burgernek.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát. Készítsd elő a rukkolasalátát.
A vöröshagymát jeges vízbe is áztathatod pár percig szeletelés után, hogy enyhébb legyen az íze.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a rukkolát, tedd rá a húspogácsát az olvasztott kecskesajttal, rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát, majd csorgass egy kevés mézet a tetejére. Zárd le a zsemle felső részével.
A méz édes íze jól harmonizál a kecskesajt és a rukkola kesernyés ízével.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.