Egy nagy tálba szitáld bele a búzalisztet, add hozzá a száraz élesztőt, a sót és a cukrot, majd keverd össze.
A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Önts hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd kezdd el összegyúrni. Dolgozd ki sima, rugalmas tésztává, majd letakarva keleszd 1 órán keresztül.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához. Ha ragad, adj hozzá egy kevés lisztet. A kelesztéshez válassz meleg, huzatmentes helyet.
A spenótot alaposan mosd meg, csöpögtesd le, és egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyaszd meg 3-4 perc alatt. Közben add hozzá az apróra vágott fokhagymát.
A spenótot ne főzd túl, csak fonnyaszd meg, hogy ne veszítse el a tápanyagait. Használhatsz fagyasztott spenótot is, de azt előtte ki kell olvasztani és kinyomkodni a felesleges vizet.
A megkelt tésztát oszd két részre, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.
Az egyik tészta felére helyezd rá a megfonnyasztott spenótot, majd morzsold rá a kecskesajtot és szórd meg reszelt mozzarellával.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a tésztán, de a szélét hagyd szabadon.
Szórd meg oregánóval, bazsalikommal és egy csipet fekete borssal.
Használhatsz friss vagy szárított fűszereket is ízlés szerint.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd a széleit nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, vagy hajtsd be, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A széleket megkenheted vízzel vagy tojással is, hogy jobban összetapadjanak.
A tetejét kend meg felvert tojással, és egy villával szúrj néhány lyukat, hogy a gőz távozhasson sütés közben.
A tojás szép színt ad a calzone-nak. A lyukak megakadályozzák, hogy a tészta felpúposodjon sütés közben.
Előmelegített sütőben 200°C-on süsd aranybarnára, kb. 20 perc alatt.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj, hogy a calzone ne égjen meg. Ha a teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.