Kéksajtos felfújt tálalva

Kéksajtos felfújt

A kéksajtos felfújt egy könnyed, sós étel, amely a kéksajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Kéksajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A kéksajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A kéksajt nagyon intenzív ízű, ezért ha nem szereted annyira, kevesebbet használj belőle.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Ügyelj arra, hogy a tej ne legyen túl forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A kéksajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    A kéksajtot morzsold össze, mielőtt a masszához adod, hogy könnyebben eloszoljon.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    A habot ne keverd, hanem forgasd bele, hogy a levegő benne maradjon és magas legyen a felfújt.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    A formát ne csak kivajazd, hanem lisztezd is meg, hogy ne ragadjon le.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A kéksajtos felfújt mellé kínálhatsz egy pohár édes bort.