Kelle paça leves, liszttel sűrítve, gazdag húsos ízzel és zöldségekkel tálalva

Kelle paça liszttel sűrítve

A Kelle paça liszttel sűrítve egy tradicionális magyar étel, amely a téli hónapokban különösen népszerű. Az étel gazdag és tápláló, amely a húsos alapú levesek rajongóinak biztosan kedvence lesz. A paça hús szaftos és gazdag ízvilágot biztosít, miközben a liszt segít sűríteni a levest, hogy krémesebb és gazdagabb állagot kapjunk. Eredetileg a magyar vidéki háztartásokban készítették, ahol a háziasszonyok egyszerű, de ínycsiklandó ételeket készítettek. Ma is gyakran kerül az asztalra télen, amikor egy kiadós étel jólesik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Paça hús
2 ek. Lisz
1 l Víz
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk.
1 csipet Bors
100 g Zöldségkeverék (pl. répa, zeller)
2 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paça húst alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A paça húst alaposan tisztítsd meg, hogy ne maradjon rajta zsiradék vagy szőr.

    2

    Egy nagy fazékban forralj fel 1 liter vizet, és add hozzá a paça húst, a felaprított hagymát és fokhagymát. Főzd a húst 1,5-2 órán át alacsony hőmérsékleten, hogy a hús megpuhuljon.

    A főzés közben folyamatosan távolítsd el a keletkező habot, hogy tiszta levest kapj.

    3

    Közben a zöldségeket is aprítsd fel és tedd félre. A lisztet egy kis vízzel hígítsd fel, hogy csomómentes legyen, majd adj hozzá a főzőléhez, hogy sűrítse a levest.

    A lisztes keveréket folyamatosan keverd a levesbe, hogy ne csomósodjon össze.

    4

    Miután a hús megpuhult, add hozzá a felaprított zöldségeket, sót és borsot, majd főzd további 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy friss maradjon az ízük és színük.

    5

    A kész levest tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss és zöld íze kiválóan illik a gazdag, húsos leveshez.