A mandulát áztasd vízbe legalább 4 órára, majd hámozd meg és apróra vágd.
A mandulák gyors hámozásához forró vízbe is áztathatod őket 1-2 percig.
Egy kis lábasban forralj fel tejet, majd add hozzá a rózsavizet és a sáfrányt.
A sáfrányot előzetesen meleg vízben is áztathatod, hogy jobban kiadja az ízét és színét.
A zöld kardamomot őröld finomra, majd add a tejhez, és főzd egy-két percig.
A kardamom frissessége és aromája tökéletesen kiegészíti a sáfrányt és a mandulát.
Ezután add hozzá a cukrot, és keverd, amíg teljesen fel nem oldódik.
Ha kevesebb cukrot szeretnél, csökkentheted a mennyiséget ízlés szerint.
Az apróra vágott mandulát tedd a tejhez, és főzd még 2-3 percig.
A mandula nemcsak ízt ad, hanem krémes textúrát is biztosít a tejnek.
Tálalás előtt öntsd a Kesar Badam Milk-et poharakba, és díszítsd egy kis sáfránnyal és mandulával.
A díszítés friss sáfránnyal és mandulával még gazdagabbá teszi az élményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.