Kesar Badam Milk, mandulával és sáfránnyal díszítve

Kesar Badam Milk

A Kesar Badam Milk egy hagyományos indiai ital, amely különleges fűszerekkel, mandulával és sáfránnyal készül. Az ital gazdag, krémes textúrája és egyedi ízvilága tökéletesen illik a téli hónapokhoz, és számos jótékony hatással bír. A sáfrány és mandula kombinációja különleges, édes, fűszeres ízt ad az italnak, amely egy igazi ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
50 g Mandula
500 ml Tej
1 csipet Saffron (kesar)
2 ek. Cukor
1 ek. Rózsavíz
2 db Zöld kardamom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát áztasd vízbe legalább 4 órára, majd hámozd meg és apróra vágd.

    A mandulák gyors hámozásához forró vízbe is áztathatod őket 1-2 percig.

    2

    Egy kis lábasban forralj fel tejet, majd add hozzá a rózsavizet és a sáfrányt.

    A sáfrányot előzetesen meleg vízben is áztathatod, hogy jobban kiadja az ízét és színét.

    3

    A zöld kardamomot őröld finomra, majd add a tejhez, és főzd egy-két percig.

    A kardamom frissessége és aromája tökéletesen kiegészíti a sáfrányt és a mandulát.

    4

    Ezután add hozzá a cukrot, és keverd, amíg teljesen fel nem oldódik.

    Ha kevesebb cukrot szeretnél, csökkentheted a mennyiséget ízlés szerint.

    5

    Az apróra vágott mandulát tedd a tejhez, és főzd még 2-3 percig.

    A mandula nemcsak ízt ad, hanem krémes textúrát is biztosít a tejnek.

    6

    Tálalás előtt öntsd a Kesar Badam Milk-et poharakba, és díszítsd egy kis sáfránnyal és mandulával.

    A díszítés friss sáfránnyal és mandulával még gazdagabbá teszi az élményt.