Keto croissant tĂĄlalva

Keto croissant

A croissant a francia pĂ©ksĂ©gek egyik legismertebb sĂŒtemĂ©nye, amelyet szĂĄmtalan variĂĄciĂłban elkĂ©szĂ­thetĂŒnk. A keto croissant egy olyan verziĂł, amely alacsony szĂ©nhidrĂĄttartalmĂș Ă©s keto-barĂĄt összetevƑket tartalmaz, Ă­gy azok is Ă©lvezhetik, akik csökkenteni szeretnĂ©k a szĂ©nhidrĂĄtbevitelĂŒket. Mandulaliszt Ă©s kĂłkuszliszt hasznĂĄlatĂĄval egy könnyƱ, finom croissant kĂ©szĂ­thetƑ, amely illeszkedik az egĂ©szsĂ©gtudatos Ă©letmĂłdhoz. Ha keto diĂ©tĂĄt követsz, vagy egyszerƱen egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­vĂĄt keresel a klasszikus croissanthoz, ezt a receptet Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Mandulaliszt
⭕ 50 g Kókuszliszt
⭕ 20 g Psyllium hĂ©jpor
⭕ 120 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 40 g Eritrit
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 5 g Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑt alsĂł-felsƑ sĂŒtĂ©sen melegĂ­tsd elƑ a legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a mandulalisztet, a kĂłkuszlisztet, a psyllium hĂ©jport, a sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt.

    A psyllium héjpor nagyon fontos a tészta ållagånak szempontjåból, ne hagyd ki!

    3

    Adj hozzå a hideg vajat, és morzsold el a lisztkeverékkel, amíg morzsås ållagot nem kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg, és a tészta ne legyen ragacsos.

    4

    Egy måsik edényben keverd össze a tejszínt, az eritritet és a tojåsokat, majd dolgozd össze a szåraz hozzåvalókkal.

    A tejszĂ­n legyen hideg, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl lĂĄgy.

    5

    GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra, majd nyĂșjtsd ki kb. 3 mm vastagsĂĄgĂșra.

    A tĂ©szta lehet kicsit ragacsos, de ne adj hozzĂĄ több lisztet, mert akkor kemĂ©ny lesz. Lisztezett felĂŒleten dolgozz.

    6

    A kinyĂșjtott tĂ©sztĂĄt vĂĄgd egyenlƑ mĂ©retƱ hĂĄromszögekre.

    Éles kĂ©ssel vagy pizzavĂĄgĂłval könnyebben tudod vĂĄgni a tĂ©sztĂĄt.

    7

    Tekerd fel a hĂĄromszögeket croissant formĂĄra, Ă©s helyezd Ƒket a sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A croissant-okat szorosan tekerd fel, hogy szép formåjuk legyen.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazĂĄbbak legyenek sĂŒtĂ©s utĂĄn.

    A keléshez takard le a croissant-okat egy tiszta konyharuhåval.

    9

    SĂŒsd a croissantokat 18-20 percig, amĂ­g aranybarnĂĄk Ă©s ropogĂłsak lesznek.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg.

    10

    Ha kihƱltek, szórd meg egy kevés eritrittel, és mår tålalhatod is.

    Az eritrit helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs keto-barĂĄt Ă©desĂ­tƑt is, pĂ©ldĂĄul stevia-t vagy xilitet.