A rizstésztát főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze.
Ha előbb elkészült a tészta, locsold meg egy kevés olajjal, így nem ragad össze, amíg várakozik.
A tofut kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd aranybarnára minden oldalát. Tedd félre.
A tofu akkor lesz igazán finom, ha előtte papírtörlővel leitatod a nedvességet – így jobban megsül.
A káposztát vágd vékony csíkokra, az uborkát karikázd fel. A fokhagymát aprítsd nagyon finomra vagy zúzd össze.
Az uborka roppanóssága fontos az ételben – ne szeleteld túl vékonyra!
A földimogyorót száraz serpenyőben pirítsd illatosra, majd daráld vagy törd durvára. Keverd össze fokhagymával, szójaszósszal, lime lével, cukorral, sóval és chilipehellyel, majd adj hozzá 2-3 evőkanál vizet, hogy sűrű szószt kapj.
A mogyorószósz állagát vízzel szabályozhatod – ha túl sűrű, adj hozzá kis mennyiségeket fokozatosan.
Tálaláshoz helyezz egy adag tésztát a tányérra, szórd rá a zöldségeket, helyezd rá a sült tofut, és locsold meg bőségesen a mogyorós szósszal.
Frissen tálalva a legfinomabb – a szószt közvetlenül a tálalás előtt öntsd rá, hogy megőrizze frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.