Khachapuri petrezselyemmel, friss, aranybarna sajtos lepények petrezselyemmel

Khachapuri petrezselyemmel

A khachapuri egy hĂ­res grĂșz Ă©tel, amelyet Ă©vszĂĄzadok Ăłta kĂ©szĂ­tenek kĂŒlönfĂ©le vĂĄltozataiban. A petrezselyem hozzĂĄadĂĄsa egy friss Ă©s aromĂĄs Ă­zt ad ennek az Ă©telnek, amely gazdagĂ­tja a sajtos tĂșrĂłs töltelĂ©ket. A grĂșz konyha hĂ­res a gazdag fƱszereirƑl Ă©s egyszerƱ, mĂ©gis Ă­nycsiklandĂł Ă©telirƑl. A khachapuri kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn Ă©rdemes ĂŒgyelni arra, hogy a tĂ©szta jĂłl felkeljen, Ă©s a sajtos töltelĂ©k egyenletesen eloszoljon. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi ebĂ©dhez vagy barĂĄti összejövetelekhez, hiszen gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s mindenki imĂĄdni fogja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 300 ml Víz
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 db Tojás
⭕ 200 g TĂșrĂł
⭕ 150 g Mozzarella
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy tĂĄlba szitĂĄld, majd keverd hozzĂĄ a sĂłt Ă©s az Ă©lesztƑt. KözepĂ©be kĂ©szĂ­ts egy mĂ©lyedĂ©st, Ă©s öntsd bele a langyos vizet Ă©s az olajat. Kezd el összedolgozni a tĂ©sztĂĄt.

    A langyos vĂ­z segĂ­ti az Ă©lesztƑ aktivĂĄlĂłdĂĄsĂĄt. Ne hasznĂĄlj tĂșl forrĂł vizet, mert az elpusztĂ­thatja az Ă©lesztƑt.

    2

    GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt sima, rugalmas ĂĄllagĂșra, majd takard le egy konyharuhĂĄval Ă©s hagyd pihenni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g megkel.

    A tĂ©sztĂĄnak a kĂ©zhez nem szabad ragadnia. Ha tĂșl lĂĄgy, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis lisztet.

    3

    MĂ­g a tĂ©szta pihen, a tĂșrĂłt Ă©s a mozzarellĂĄt törd össze egy tĂĄlban, majd adj hozzĂĄ friss petrezselymet. Keverd jĂłl össze.

    A petrezselyem frissessĂ©ge segĂ­t kiemelni az Ă©tel Ă­zĂ©t, de ne tedd tĂșl sokat, hogy ne nyomja el a többi Ă­zt.

    4

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 4 egyenlƑ rĂ©szre. Minden darabot nyĂșjts ki kör alakĂșra, majd a közepĂ©be tedd a sajtos tĂșrĂłs keverĂ©ket.

    Ne rakj tĂșl sok töltelĂ©ket, hogy könnyen összefoghatĂł legyen a tĂ©szta, Ă©s szĂ©pen formĂĄlĂłdjon.

    5

    Hajtsd be a tĂ©szta szĂ©lĂ©t a közepĂ©re, hogy egy hajĂł alakot formĂĄlj. Óvatosan nyĂșjtsd ki mĂ©g a szĂ©leken, hogy a töltelĂ©k ne szökjön ki sĂŒtĂ©s közben.

    Ügyelj arra, hogy a szĂ©lek jĂłl zĂĄrĂłdjanak, kĂŒlönben a töltelĂ©k kifolyhat sĂŒlĂ©s közben.

    6

    HevĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd mindkĂ©t oldalĂĄt 5-6 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna nem lesz.

    A serpenyƑnek nem szabad tĂșl forrĂłnak lennie, hogy a tĂ©szta szĂ©pen ĂĄtsĂŒljön anĂ©lkĂŒl, hogy megĂ©gne.

    7

    TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt khachapurit forrĂłn, Ă©s ha szeretnĂ©d, a tetejĂ©t mĂ©g egy tojĂĄssal megkenheted sĂŒtĂ©s elƑtt.

    A tojĂĄskenĂ©s ragyogĂłvĂĄ teszi a tĂ©szta felĂŒletĂ©t, Ă©s extra finom Ă­zt ad neki.