Kharvas dióval, krémes tejdesszert, tetején ropogós dióval

Kharvas dióval

A Kharvas egy tradicionális indiai desszert, amelyet leginkább tejből és búzadarából készítenek. A recept különlegessége, hogy a tej a búzadarával együtt egy krémes, sűrű masszát alkot, amelyet gyakran diós ízesítéssel tálalnak. A dió gazdag és ropogós textúrája egyedülálló ízharmóniát ad a kharvasnak, amelyet hagyományosan reggelire vagy desszertként fogyasztanak. Ahogy a kharvas készül, a tej gazdag, édes illata belengi a konyhát, és minden falat a tökéletes egyensúlyt biztosítja az édes, a sós és a ropogós ízek között.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
150 g Cukor
100 g Búzadara
50 g Dió
1 ek. Vanília kivonat
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót durvára vágd, és tedd félre. Egy közepes lábasban öntsd bele a tejet és a cukrot, majd melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A diót ne vágd túl apróra, hogy megmaradjon a textúrája, és sütés közben ropogós maradjon!

    2

    Amikor a tej felforrt, add hozzá a búzadarát, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon. Főzd 5-7 percig, amíg a dara megpuhul és besűrűsödik.

    A búzadara gyorsan megszívja magát a tejjel, így folyamatosan keverd, hogy ne égjen le!

    3

    Miután besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliát és a sót, majd jól keverd össze.

    A vanília kivonat gazdag ízt ad a kharvasnak, így biztosítsd, hogy minden egyenletesen elvegyüljön.

    4

    A kész kharvas tetejére szórd rá a durvára vágott diót, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy a dió átvegye a tej ízét.

    A dió a kharvas tetején különleges ízt ad neki, és egy kis ropogósságot is biztosít!

    5

    Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten, akár reggelire, akár desszertként. A kharvas nagyon jól kombinálható friss gyümölcsökkel is.