A diót durvára vágd, és tedd félre. Egy közepes lábasban öntsd bele a tejet és a cukrot, majd melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A diót ne vágd túl apróra, hogy megmaradjon a textúrája, és sütés közben ropogós maradjon!
Amikor a tej felforrt, add hozzá a búzadarát, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon. Főzd 5-7 percig, amíg a dara megpuhul és besűrűsödik.
A búzadara gyorsan megszívja magát a tejjel, így folyamatosan keverd, hogy ne égjen le!
Miután besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliát és a sót, majd jól keverd össze.
A vanília kivonat gazdag ízt ad a kharvasnak, így biztosítsd, hogy minden egyenletesen elvegyüljön.
A kész kharvas tetejére szórd rá a durvára vágott diót, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy a dió átvegye a tej ízét.
A dió a kharvas tetején különleges ízt ad neki, és egy kis ropogósságot is biztosít!
Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten, akár reggelire, akár desszertként. A kharvas nagyon jól kombinálható friss gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.