Kezd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha nem ragad a kezedhez, de elég rugalmas ahhoz, hogy formázni lehessen.
Csomagold be a tésztát fóliába, és hagyd pihenni 30 percig, hogy a glutén dolgozhasson, és könnyebben nyújtható legyen.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen, és ne törjön össze a formázás során.
Közben készítsd el a tölteléket: aprítsd fel a hagymát, fokhagymát és a gombát. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.
A gomba levét érdemes teljesen elpárologtatni, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.
Add hozzá a felaprított gombát, és párold 5-7 percig, amíg megpuhul. Ha a gomba elkészült, add hozzá a feketebabot, a pirospaprikát, a köményt, és a friss koriandert. Keverd össze jól, és hagyd kihűlni.
Ha a töltelék túl nedves, egy kis kenyérmorzsával besűrítheted.
Miután a tészta pihent, oszd fel kis darabokra, és nyújtsd ki őket vékony körökre. Minden kör közepére tegyél egy kanál tölteléket.
A tészta vastagsága és a töltelék mennyisége fontos, hogy a Khinkali jól formázható legyen.
Hajtsd félbe a tésztát a töltelékkel együtt, majd csípj össze a széleket, hogy egy kis táska formát kapj. Ügyelj rá, hogy jól záródjon.
A Khinkali tradicionálisan szép gyűrődésekkel készül, ezért próbálj a széleknél szorosan dolgozni.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd tedd bele a Khinkalikat. Főzd őket 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul és feljön a víz tetejére.
A Khinkali akkor van kész, amikor a tészta puha és áttetszővé válik.
Tálald a Khinkalit melegen, egy kis friss korianderrel díszítve.
A Khinkali egy kiadós étel, amit önálló étkezésként is fogyaszthatsz, vagy mellé salátát is kínálhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.