Áztasd be a bulgurt hideg vízbe 20-30 percre, majd nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy szárazabb állagú legyen.
A bulgurt alaposan nyomkodd ki, mert ha túl vizes marad, a massza nehezen formázható lesz.
Az egyik vöröshagymát aprítsd fel, és keverd össze a darált hússal, a beáztatott bulgurral, a fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, kömény, só, bors) és az aprított petrezselyemmel. Gyúrd homogén masszává.
A fűszerekkel ne spórolj, mert ezek adják a kibbeh jellegzetes ízét. A masszát alaposan gyúrd össze, hogy jól összeálljon.
A másik vöröshagymát apróra vágva pirítsd meg olívaolajon, és add hozzá a fenyőmagot, ha használod. Ízesítsd sóval és borssal. Ez lesz a belső töltelék.
A fenyőmagot enyhén pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. Ha nincs fenyőmagod, dióval vagy mandulával is helyettesítheted.
Vizes kézzel formázz a húsmasszából kisebb tojás alakú gombócokat. Készíts egy kis mélyedést a gombócok közepébe, és töltsd meg a pirított hagymás keverékkel. Zárd le a nyílást, és formázd simára.
A vizes kéz segít, hogy a massza ne ragadjon. A gombócokat alaposan zárd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Hevíts bő olajat egy serpenyőben, és süsd a kibbeh golyókat aranybarnára minden oldalukon, 4-5 perc alatt.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a gombócok ne szívják meg magukat olajjal. Ne tegyél túl sok gombócot egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.
Tálald melegen, friss salátával, joghurttal vagy tahini mártással.
A kibbeh jól illik a közel-keleti ízekhez. Kínálhatod pitával vagy hummusszal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.