Kimchi pizza sajttal, korianderrel és szezámmaggal díszítve, aranybarnára sült tésztával

Kimchi Pizza

A Kimchi pizza egy modern koreai étkezés, amely ötvözi a klasszikus olasz pizzát és a koreai fűszeres ízeket. A pizza tészta alapja hagyományos, de a feltétek között a kimchi adja meg az étel különleges pikáns ízét. A pizza eredete a koreai street food kultúrához köthető, ahol a hagyományos ízeket egy-egy nemzetközi étellel ötvözték. A koreai ízek és az olasz pizza harmóniája igazi különlegességgé teszi ezt az ételt. Ha szereted a fűszeres és sós ételeket, ez a pizza tökéletes választás lehet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
150 g Kimchi
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
100 g Pizzaszósz
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pizza tésztát készítsd el vagy vásárold meg előre elkészítve. Ha sajátot készítesz, gyúrd össze a lisztet, élesztőt, sót, vizet és olívaolajat, majd hagyd pihenni 30 percig, hogy megkeljen.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, de ügyelj, hogy ne legyen túl száraz!

    2

    A fokhagymát apróra vágd fel. Ha a kimchi túl savanyú, öblítsd le egy kicsit, hogy enyhítsd az ízét, majd vágd kisebb darabokra.

    A kimchi erős íze dominál, így ha kevésbé pikánsan szeretnéd, csökkentsd a kimchi mennyiségét!

    3

    A sütőt melegítsd elő 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát egy enyhén lisztezett felületen a kívánt méretre és vastagságra.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, különben könnyen megéghet!

    4

    A kinyújtott tésztát helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg pizzaszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával és kimchivel.

    Ha szereted a pikáns ízeket, nyugodtan adj hozzá egy kevés chili pehelyt is!

    5

    Tedd a pizzát a sütőbe és süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára sülnek, és a sajt megolvad.

    Ha a pizza szélei gyorsan barnulnak, de a közepe még nyers, csökkentsd a sütési hőmérsékletet és süsd tovább.

    6

    A pizzát vedd ki a sütőből, és szórd meg friss korianderrel, parmezán sajttal és egy kevés szezámmaggal. Ízesítsd sóval és borssal.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a pizzának, amit a kimchi pikáns íze csodálatosan kiegészít.

    7

    Szeleteld fel és tálald forrón. Élvezd a fűszeres, savanykás és sajtos ízeket!

    Frissen a legfinomabb, de ha marad, másnap is remekül fogyasztható, miután a sajt még jobban összeérik a többi hozzávalóval.