Kimchi Pork Bao sĂŒlt sertĂ©ssel Ă©s csĂ­pƑs kimchivel

Kimchi Pork Bao – sĂŒlt sertĂ©s Ă©s csĂ­pƑs kimchi

A kimchi a koreai konyha egyik legismertebb Ă©s legƑsibb alapĂ©lelmiszere, amely erjesztett zöldsĂ©gekbƑl – leggyakrabban kĂ­nai kĂĄposztĂĄbĂłl – kĂ©szĂŒl. A fƱszeres, csĂ­pƑs Ă©s savanykĂĄs Ă­zvilĂĄgot tökĂ©letesen ellensĂșlyozza a pĂĄrolt bao buci puhasĂĄga. A sertĂ©shĂșsos vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a fĂșziĂłs street food Ă©telek között. Ahogy a sertĂ©shĂșs sĂŒl a serpenyƑben Ă©s a bao buci puhĂĄra pĂĄrolĂłdik, a fƱszeres kimchi illata frissĂ­tƑ lendĂŒletet hoz a konyhĂĄba. A kimchi ereje vĂĄltozhat – mindig kĂłstold meg, mielƑtt tĂĄlalod, Ă©s ha tĂșl csĂ­pƑs, keverheted kevĂ©s joghurttal vagy majonĂ©zzel. A hĂșs legyen szaftos Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlt, hogy a kimchi ne nyomja el az Ă­zĂ©t. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hĂ©tvĂ©gi pikĂĄns vacsorĂĄra, vagy ha szeretnĂ©l valami kĂŒlönlegeset az ĂĄzsiai konyha kedvelƑinek. RemekĂŒl variĂĄlhatĂł marhahĂșssal vagy tofuval is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 30 perc
2749 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 20 g Cukor
⭕ 5 g SzĂĄrazĂ©lesztƑ
⭕ 5 g Só
⭕ 150 ml Víz
⭕ 500 g SertĂ©shĂșs (lapocka)
⭕ 30 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 150 g Kimchi

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzalisztet, cukrot, Ă©lesztƑt Ă©s sĂłt. Add hozzĂĄ a langyos vizet, majd dagaszd simĂĄra. Tipp: ha ragad, szĂłrj hozzĂĄ lisztet, ha morzsĂĄlĂłdik, adj pĂĄr csepp vizet.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos! Ne legyen se tĂșl hideg, se tĂșl meleg, mert az Ă©lesztƑ nem fog megfelelƑen mƱködni. A kĂ©zmeleg a legjobb.

    2

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s meleg helyen keleszd 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ. Tipp: a sĂŒtƑ vilĂĄgĂ­tĂĄsa is elĂ©g lehet a tökĂ©letes hƑmĂ©rsĂ©klet biztosĂ­tĂĄsĂĄra.

    A tésztåt nedves konyharuhåval vagy folpackkal fedd le, hogy ne szåradjon ki a teteje.

    3

    Oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre a tĂ©sztĂĄt, formĂĄzz ovĂĄlis lapokat, hajtsd fĂ©lbe, sĂŒtƑpapĂ­rral elvĂĄlasztva helyezd pĂĄrolĂłba. Pihentesd 15 percet, majd pĂĄrold 10–12 percig. Tipp: a fedƑt ne nyisd ki, amĂ­g kĂ©sz nem lesz.

    A sĂŒtƑpapĂ­r hasznĂĄlata megakadĂĄlyozza, hogy a bucik leragadjanak a pĂĄrolĂł aljĂĄra. A pĂĄrolĂĄsnĂĄl figyelj, hogy a vĂ­z ne Ă©rje a bucikat.

    4

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd kisebb szeletekre vagy csĂ­kokra. SĂłzd, borsozd, majd forrĂł serpenyƑben kevĂ©s olajon sĂŒsd aranybarnĂĄra. Tipp: ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, hogy jĂłl piruljon, ne csak pĂĄrolĂłdjon.

    A hĂșs minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja az eredmĂ©nyt. HasznĂĄlj zsĂ­rosabb hĂșst, pĂ©ldĂĄul oldalas vagy lapocka, hogy szaftosabb legyen.

    5

    A kimchit vĂĄgd aprĂłra, ha tĂșl nagy darabos. Tipp: a fƱszeresebb vĂ©geredmĂ©nyĂ©rt ne csepegtesd le teljesen, de ha enyhĂ©bb Ă­zre vĂĄgysz, kicsit öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel.

    Ha nincs kimchid, hasznĂĄlhatsz savanyĂș kĂĄposztĂĄt is, de ebben az esetben adj hozzĂĄ egy kis chiliport Ă©s fokhagymĂĄt a megfelelƑ Ă­z elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    6

    TĂĄlalĂĄs: nyisd szĂ©t a bao bucikat, helyezz bele egy adag sĂŒlt sertĂ©shĂșst Ă©s egy kanĂĄl kimchit. Azonnal tĂĄlald melegen. Tipp: szĂłrhatsz rĂĄ szezĂĄmmagot vagy zöldhagymĂĄt is, ha intenzĂ­vebb Ă©lmĂ©nyt szeretnĂ©l.

    A bao bucikat tĂĄlalĂĄs elƑtt Ă©rdemes kicsit ĂĄtmelegĂ­teni, hogy puhĂĄk Ă©s melegek legyenek. Ezt megteheted pĂĄrolĂłban vagy mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben.