Kimchi ssam, salátába csomagolt falatok kimchivel, sült marhahússal és friss korianderrel

Kimchi ssam - kimchis salátába csomagolt falatok

A kimchi ssam a koreai konyha egyik közkedvelt étele, amely egyszerűen elkészíthető és rendkívül ízletes. A szó \'ssam\' jelentése \'csomagolás\', és ezt az ételt gyakran fogyasztják kisebb falatokban, saláta levélbe csomagolva. A kimchi, mint fermentált étel, különleges ízt ad az ételnek, míg a sült marhahús gazdag, ínycsiklandó alapot biztosít. Ezt az ételt gyakran tálalják éttermekben, és nagyszerű választás, ha egy gyors és ínycsiklandó ételt keresel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kimchi
6 db Lettuce (fejes saláta)
200 g Sült marhahús (vékonyra szeletelve)
1 tk. Szezámmag
1 csokor Friss koriander
1 tk. Szójaszósz
1 db Friss chili
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A saláta leveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg. Készíts kis adagokat, hogy könnyedén be tudják csomagolni a tölteléket.

    A salátaleveleket ne vágd, mert a nagyobb levelek jobban tartják a tölteléket.

    2

    A kimchit szeleteld fel apróra, hogy könnyen bele tudja venni a saláta levélbe.

    A kimchi íze erősebb, ha nem túl apróra darálod, de ügyelj arra, hogy a darabok ne legyenek túl nagyok, hogy a falatokat könnyen be lehessen csomagolni.

    3

    A sült marhahúst is szeleteld vékonyra. Ha még nem sült, pirítsd meg egy serpenyőben, és utána szeleteld fel.

    A hús legyen jól átsült, de még enyhén szaftos, hogy a falatok ízletesek maradjanak.

    4

    Minden saláta levélre helyezz egy-egy szelet sült marhahúst, majd egy adag kimchit.

    Ha szereted, egy kis friss chili szeletet is adhatsz a falatokhoz a fűszeres íz fokozásához.

    5

    Spriccelj egy kis lime levet a tetejére, és szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal.

    A lime frissessége kiemeli a kimchi fűszerességét, és a koriander különleges ízt ad.

    6

    Tálald az elkészült kimchi ssam falatokat. Frissen a legjobb, de előre is elkészíthetők, hogy gyorsan fogyaszthassák őket.

    Tálalás előtt figyelj arra, hogy a falatok jól fel legyenek csomagolva, hogy a töltelék ne essen ki.