Kimchi szendvics füstölt pulykasonkával, cheddar sajttal, tojással és zöldhagymával tálalva

Kimchi Szendvics

A kimchi szendvics egy modern, koreai ihletésű étkezés, amely ötvözi a hagyományos szendvicseket és a kimchi erőteljes ízét. Az étel ideális választás gyors étkezéshez, mivel gazdag ízeket és könnyű elkészítést kínál. A füstölt pulykasonka és a cheddar sajt remekül kiegészítik a kimchi fűszeres savanykásságát. A szendvics a koreai konyha iránti rajongás legjobb példája, hiszen egyszerű alapanyagokból egy izgalmas étkezést varázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Kenyeret
100 g Kimchi
2 szelet Cheddar sajt
4 szelet Füstölt pulykasonka
1 db Tojás
1 ek. Olívaolaj
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojást verd fel egy tálban, majd egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd meg, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Ha szükséges, egy kevés sóval és borssal ízesítheted.

    A tojást úgy süsd, hogy a sárgája ne keményedjen meg teljesen, így lágy és krémes lesz, amikor a szendvicsbe kerül.

    2

    A kenyeret pirítsd meg egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha gazdagabb ízt szeretnél, egy kis olívaolajjal is megkenheted a kenyér felületét pirítás előtt.

    3

    Az egyik szelet pirított kenyérre tedd rá a füstölt pulykasonkát, majd a cheddar sajtot. Ha szeretnéd, a sajtot egy kicsit megolvaszthatod a kenyéren.

    A sajtot könnyen megolvaszthatod, ha az elkészített szendvicset egy rövid időre visszahelyezed a serpenyőbe vagy a sütőbe.

    4

    A másik szelet pirított kenyérre tedd a kész tojást és a kimchit. A kimchi savanykás, fűszeres íze csodálatosan illik a tojás lágy textúrájához.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl savanyú legyen, öblítsd le a kimchit egy kicsit, de vigyázz, hogy a fűszeresség ne vesszen el.

    5

    A két szelet kenyeret tedd össze, és a szendvics tetejére szórj egy kevés szezámmagot és friss zöldhagymát.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a szendvicsnek, és extra ízt kölcsönöz neki.

    6

    Vágd félbe a szendvicset, és tálald frissen, a zöldhagymás, szezámmagos díszítéssel. Ízlés szerint sóval és borssal még ízesítheted.

    A szendvics frissen a legfinomabb, de ha marad, másnap is remekül fogyasztható.