Kimchi tteokbokki - koreai rizstorta fűszeres kimchivel és szezámmaggal tálalva

Kimchi tteokbokki - kimchis rizstorta

A kimchi tteokbokki, a koreai konyha egyik legismertebb ételévé vált, a rizstorta és a kimchi kombinációja egy igazi ízbombát hoz létre. Az étel az autentikus koreai ízeket, mint a szójaszósz, szezámolaj és koreai piros paprika, ötvözi a rizstorta puha textúrájával, így egy különleges és tápláló étkezést biztosít. A tteokbokki különlegessége, hogy gyorsan elkészíthető, így tökéletes választás gyors étkezéshez vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tteok (rizstorta)
200 g Kimchi
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Koreai piros paprika por
2 szál Zöldhagyma
500 ml Víz
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát aprítsd fel, a zöldhagymát karikázd fel. A kimchit vágd kisebb darabokra.

    A fokhagyma ízének erősségétől függően nyugodtan változtathatsz a mennyiségen, ha enyhébben szeretnéd.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    Ha szeretnéd, egy kis gyömbért is adhatsz hozzá, hogy friss, pikáns ízt kapjon.

    3

    Add hozzá a kimchit, szójaszószt, cukrot és koreai piros paprika port. Keverd össze, majd öntsd hozzá a vizet és forrald fel.

    Ha szeretnéd, adj hozzá egy kis szezámolajat is, hogy még gazdagabb legyen az íz.

    4

    Miután felforrt, tedd bele a rizstortát, és főzd 10-15 percig, amíg a rizstorta megpuhul és átveszi a fűszerek ízét.

    A rizstorta a legjobb, ha nem túl sűrű a szósz, így könnyebben átjárja a fűszeres íz.

    5

    Szórj egy kevés szezámmagot a tetejére, és tálald forrón.

    A szezámmag extra ropogósságot és ízt ad a tálhoz, miközben fokozza az étel vizuális élményét.