Kimchi's Galbi sĂŒlt marhahĂșsszeletek, dĂ­szĂ­tve zöldhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal

Kimchi\'s Galbi

A galbi, a koreai grillezett marhahĂșs, egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©tel, amely a koreai gasztronĂłmia egyik legismertebb fogĂĄsa. Az Ă©tel neve a \'galbi\' kifejezĂ©sbƑl szĂĄrmazik, ami \'bordĂĄt\' jelent koreaiul. A Kimchi\'s Galbi kĂŒlönlegessĂ©ge a pĂĄcban rejlik, amely a friss kimchivel Ă©s a szĂłjaszĂłsz gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄval teszi teljessĂ© az Ă©telt. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi vacsorĂĄkhoz vagy egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©shez a barĂĄtokkal. Az Ă©telt grillen kĂ©szĂ­tjĂŒk, hogy megƑrizzĂŒk a hĂșs termĂ©szetes szaftossĂĄgĂĄt, miközben a kimchi Ă©s a fƱszerek kiemelik az Ă­zĂ©t. Ha szereted a koreai Ă­zeket, biztosan imĂĄdni fogod ezt a receptet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg MarhahĂșs (rib-eye steak)
⭕ 200 g Kimchi
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 60 ml Szójaszósz
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 3 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst szeleteld kb. 2 cm vastag darabokra. A szeleteknek egyforma mĂ©retƱeknek kell lenniĂŒk, hogy egyenletesen sĂŒljenek. Tedd fĂ©lre.

    Ha gyorsabb eredmĂ©nyt szeretnĂ©l, hasznĂĄld fagyasztott hĂșsdarabokat, mivel Ă­gy könnyebb lesz szeletelni.

    2

    A kimchit vĂĄgd fel kisebb darabokra. A fokhagymĂĄt Ă©s a friss gyömbĂ©rt reszeld le. KĂ©szĂ­ts elƑ egy tĂĄlat, amibe az összes hozzĂĄvalĂłt be fogod keverni.

    Ha szereted a csípƑsebb ízeket, adj hozzá extra kimchit a pácba!

    3

    Egy nagy tålban keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a szezåmolajat, a felvågott fokhagymåt, reszelt gyömbért és a felaprított kimchit. Alaposan keverd össze, hogy a cukor feloldódjon és egy homogén påcot kapj.

    A szĂłjaszĂłsz Ă©s a szezĂĄmolaj mĂ©ly umami Ă­zt ad a hĂșsnak, Ă©s a kimchi savanykĂĄs, csĂ­pƑs Ă­zĂ©vel igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi.

    4

    Tedd a hĂșsdarabokat a pĂĄcba, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni legalĂĄbb 30 percig, de mĂ©g jobb, ha 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl pihen. A pĂĄc segĂ­ti a hĂșs Ă­zĂ©nek gazdagodĂĄsĂĄt.

    Ha több idƑd van, pĂĄcolhatod akĂĄr egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄn keresztĂŒl a hƱtƑben, Ă­gy mĂ©g Ă­zesebb lesz.

    5

    A pihentetĂ©s utĂĄn egy grillserpenyƑt vagy grillt melegĂ­ts elƑ közepes hƑmĂ©rsĂ©kletre. SĂŒsd meg a hĂșsdarabokat 3-4 percig mindkĂ©t oldalon, amĂ­g szĂ©pen megpirulnak Ă©s a belseje enyhĂ©n rĂłzsaszĂ­n marad.

    Ne sĂŒsd tĂșl a hĂșst, hogy ne szĂĄradjon ki! Az ideĂĄlis a medium-rare ĂĄllapot.

    6

    MiutĂĄn a hĂșs megsĂŒlt, tĂĄlald egy tĂĄnyĂ©rra, Ă©s szĂłrj rĂĄ friss zöldhagymĂĄt Ă©s szezĂĄmmagot. TĂĄlald mellĂ© rizst vagy friss zöldsĂ©geket.

    A zöldhagyma frissessĂ©ge Ă©s a szezĂĄmmag ropogĂłs textĂșrĂĄja tökĂ©letesen illik az Ă©telhez.