Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaronokhoz. Ha nincs mandulaliszted, finomra darált blansírozott mandulát is használhatsz.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, és használj egy csipet sót vagy pár csepp citromlevet a hab stabilizálásához.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverésnél figyelj, hogy ne törj össze a habot. Lentről felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd össze a hozzávalókat.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés fontos, hogy a macaronoknak szép 'lábuk' legyen sütés közben. A tetejüknek érintésre száraznak kell lennie.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütődtől. Ha a macaronok elkezdenek barnulni, vedd lejjebb a hőfokot, vagy nyisd ki rövid időre a sütő ajtaját.
A tölteléket készítsd el: a Nutellát keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen.
A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd hozzá a mogyorót, hogy sima tölteléket kapj.
A mogyorót előtte pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kenhető legyen.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A töltelék mennyiségét úgy válaszd meg, hogy ne folyjon ki a macaronokból.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok állaga tökéletes legyen és az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.