Kinder Bueno macaron

Kinder Bueno macaron

A Kinder Bueno csokoládé a Ferrero által gyártott édesség, amely 1990-ben jelent meg. Az édes mogyorós és tejcsokoládés ízvilág azóta is világszerte népszerű. A Kinder Bueno macaron ötvözi ezt az ízvilágot a francia macaron eleganciájával, így egy igazán finom és krémes desszertet kínál, amely minden édesszájú számára tökéletes választás.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Nutella
100 ml Tejszín
100 g Tejcsokoládé
30 g Mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaronokhoz. Ha nincs mandulaliszted, finomra darált blansírozott mandulát is használhatsz.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, és használj egy csipet sót vagy pár csepp citromlevet a hab stabilizálásához.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverésnél figyelj, hogy ne törj össze a habot. Lentről felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd össze a hozzávalókat.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés fontos, hogy a macaronoknak szép 'lábuk' legyen sütés közben. A tetejüknek érintésre száraznak kell lennie.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütődtől. Ha a macaronok elkezdenek barnulni, vedd lejjebb a hőfokot, vagy nyisd ki rövid időre a sütő ajtaját.

    7

    A tölteléket készítsd el: a Nutellát keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen.

    8

    A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd hozzá a mogyorót, hogy sima tölteléket kapj.

    A mogyorót előtte pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít, hogy a töltelék könnyebben kenhető legyen.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A töltelék mennyiségét úgy válaszd meg, hogy ne folyjon ki a macaronokból.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok állaga tökéletes legyen és az ízek összeérjenek.