A gobo gyökeret tisztítsd meg alaposan, és vágd vékony csíkokra.
A gobo gyökeret hasonlóan kell készíteni, mint a sárgarépát, vékony csíkokra vágva, hogy jól átsüljön.
Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a csíkokra vágott gobo-t. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig.
A gyökeret közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, de szépen karamellizálódjon.
Miután a gobo pirult, add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot, majd jól keverd össze.
A mirin és a cukor egyensúlyozza a szójaszósz sósságát, így az ízek harmonikusan összeérnek.
Főzd további 3-5 percig, amíg a folyadék egy kicsit besűrűsödik, és a gobo teljesen megpuhul.
Ne hagyd, hogy túl sok lé maradjon a serpenyőben, mert a gobo megszívja a szószt, és még finomabb lesz.
Szórd rá a szezámmagot és a finomra vágott chili paprikát, majd keverd össze.
A chili paprikát érdemes apróra vágni, hogy egyenletesen eloszoljon a teljes ételben.
Tálald frissen, mint köretet vagy főételt. Ha szeretnéd, egy kis extra szezámmagot is szórhatsz rá a végén.
A szezámmag ad egy kis ropogósságot, és még ízesebbé teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.