Kısır salåta friss petrezselyemmel és grånåtalma sziruppal tålalva

Kısır friss petrezselyemmel

A kısır a török konyha egyik legismertebb salĂĄtĂĄja, amely bulgurbĂłl, zöldsĂ©gekbƑl Ă©s fƱszerekbƑl kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel a török mediterrĂĄn rĂ©giĂłban Ă©s a Közel-Keleten elterjedt, Ă©s hagyomĂĄnyosan piknikezĂ©shez, vagy könnyƱ Ă©tkezĂ©skĂ©nt fogyasztjĂĄk. A kısır egy friss, könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, amelynek Ă­zvilĂĄga a citrom, petrezselyem Ă©s olĂ­vaolaj keverĂ©kĂ©bƑl szĂĄrmazik. Az Ă©tel gyakran grĂĄnĂĄtalma sziruppal is Ă­zesĂ­tve van, amely extra Ă­zt ad neki. A kısır rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł Ă©s frissĂ­tƑ Ă©tel, ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a melegebb hĂłnapokban, vagy bĂĄrmilyen könnyƱ Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Bulgur
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 ek. Gránátalma szirup

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy tålba, és önts rå annyi forró vizet, hogy ellepje. Fedd le, és hagyd ållni 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    Ha a bulgur tĂșl szĂĄraznak tƱnik, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s forrĂł vizet, Ă©s hagyd ĂĄllni, amĂ­g megpuhul.

    2

    A paradicsomokat és az uborkåt vågd apró kockåkra, majd tedd a bulgurhoz.

    A zöldsĂ©geket egyenletes mĂ©retƱre vĂĄgva könnyebb keverni, Ă©s szĂ©p egysĂ©ges textĂșrĂĄt ad az Ă©telnek.

    3

    A friss petrezselymet aprítsd fel, és szórd hozzå a salåtåhoz.

    A petrezselyem segít frissességet adni a salåtånak. Hasznålj friss leveleket, hogy az íze intenzívebb legyen.

    4

    Öntsd hozzĂĄ az olĂ­vaolajat, citromlevet Ă©s a grĂĄnĂĄtalma szirupot. SĂłval Ă©s borssal Ă­zesĂ­tsd, majd alaposan keverd össze.

    A grånåtalma szirup ad egy kis édes-savanykås ízt, ami kivålóan illik a friss zöldségekhez és bulgurokhoz.

    5

    TĂĄlald a kısırı frissen, jĂłl lehƱtve. ÍzlĂ©s szerint dĂ­szĂ­theted egy kis extra petrezselyemmel a tetejĂ©n.

    Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri piknikekhez, mivel könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s jĂłl hƱthetƑ.