Kısır saláta friss petrezselyemmel és gránátalma sziruppal tálalva

Kısır friss petrezselyemmel

A kısır a török konyha egyik legismertebb salátája, amely bulgurból, zöldségekből és fűszerekből készül. Az étel a török mediterrán régióban és a Közel-Keleten elterjedt, és hagyományosan piknikezéshez, vagy könnyű étkezésként fogyasztják. A kısır egy friss, könnyen elkészíthető étel, amelynek ízvilága a citrom, petrezselyem és olívaolaj keverékéből származik. Az étel gyakran gránátalma sziruppal is ízesítve van, amely extra ízt ad neki. A kısır rendkívül tápláló és frissítő étel, ideális választás a melegebb hónapokban, vagy bármilyen könnyű étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bulgur
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 csokor Friss petrezselyem
2 ek. Friss citromlé
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Gránátalma szirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt tedd egy tálba, és önts rá annyi forró vizet, hogy ellepje. Fedd le, és hagyd állni 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    Ha a bulgur túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kevés forró vizet, és hagyd állni, amíg megpuhul.

    2

    A paradicsomokat és az uborkát vágd apró kockákra, majd tedd a bulgurhoz.

    A zöldségeket egyenletes méretűre vágva könnyebb keverni, és szép egységes textúrát ad az ételnek.

    3

    A friss petrezselymet aprítsd fel, és szórd hozzá a salátához.

    A petrezselyem segít frissességet adni a salátának. Használj friss leveleket, hogy az íze intenzívebb legyen.

    4

    Öntsd hozzá az olívaolajat, citromlevet és a gránátalma szirupot. Sóval és borssal ízesítsd, majd alaposan keverd össze.

    A gránátalma szirup ad egy kis édes-savanykás ízt, ami kiválóan illik a friss zöldségekhez és bulgurokhoz.

    5

    Tálald a kısırı frissen, jól lehűtve. Ízlés szerint díszítheted egy kis extra petrezselyemmel a tetején.

    Ez az étel tökéletes választás nyári piknikekhez, mivel könnyen elkészíthető és jól hűthető.