Mosd meg a salátakeveréket, a paradicsomot és az uborkát. A paradicsomot szeleteld fel, az uborkát karikázd, a lilahagymát vékony szeletekre vágd.
A zöldségeket papírtörlővel itasd le, hogy ne legyen túl vizes a saláta tálaláskor.
A salátakeveréket rendezd el egy nagy tálban vagy közvetlenül a tányérokon. Szórd rá a felvágott zöldségeket, és locsold meg a citromlével, kevés olívaolajjal, majd sózd és borsozd.
Ha intenzívebb ízvilágra vágysz, adj hozzá egy kevés balzsamecetet is.
Az alheirákat szurkáld meg villával több helyen, hogy sütés közben ne repedjenek szét. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a kolbászokat oldalanként kb. 4-5 percig, míg szép aranybarna kérget nem kapnak.
Használj fröccsenésgátlót, mert az alheira hajlamos erősen pattogni sütés közben.
Ha megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsorogjon. Tálald forrón a friss saláta mellé.
Az alheira mellé kínálhatsz friss kenyeret vagy főtt burgonyát is, hogy tartalmasabb fogás legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.