Kısır mentával, tálalva friss zöldségekkel és citromlével

Kısır mentával

A kısır egy hagyományos török étel, amely a közel-keleti és török konyha alapételei közé tartozik. A bulgurral készült saláta friss zöldségekkel és mentával gazdagítva, ízletes és tápláló választás. A kısır mindig friss, könnyed és egyszerű, miközben a citrom és a menta kiemelik az étel frissességét. A saláta tökéletes választás a melegebb hónapokban, mint könnyed étkezés vagy köret, és az egész család számára ideális étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Bulgur
300 ml Forró víz
3 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
1 csokor Friss menta
3 szál Zöldhagyma
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bulgurt öntsd egy tálba, majd add hozzá a forró vizet. Keverd össze, és hagyd állni 10 percig, hogy a bulgur megszívja magát a vízzel.

    A bulgur gyorsan magába szívja a vizet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, hogy a saláta ne legyen túl nedves.

    2

    Amíg a bulgur pihen, vágd fel apróra a zöldségeket: paradicsomot, uborkát, piros paprikát és a zöldhagymát.

    A zöldségeket próbáld egyforma méretűre vágni, hogy a saláta esztétikus és könnyen fogyasztható legyen.

    3

    A mentát is apróra vágd, és készítsd elő a citromot, amelynek levét kinyomod a salátába.

    A friss menta adja a salátának a különleges, friss ízt, ezért érdemes nagy mennyiségben hozzáadni.

    4

    A bulgurt, zöldségeket, mentát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A salátát jól keverd el, hogy az összes íz egyenletesen eloszoljon, és ne maradjanak száraz részek.

    5

    Tálald a kısırı frissen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis extra mentával vagy citromkarikákkal.

    A kısır hidegen is nagyon finom, így előre is elkészítheted és hűtőben tárolhatod.