A bulgurt öntsd egy tálba, majd add hozzá a forró vizet. Keverd össze, és hagyd állni 10 percig, hogy a bulgur megszívja magát a vízzel.
A bulgur gyorsan magába szívja a vizet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, hogy a saláta ne legyen túl nedves.
Amíg a bulgur pihen, vágd fel apróra a zöldségeket: paradicsomot, uborkát, piros paprikát és a zöldhagymát.
A zöldségeket próbáld egyforma méretűre vágni, hogy a saláta esztétikus és könnyen fogyasztható legyen.
A mentát is apróra vágd, és készítsd elő a citromot, amelynek levét kinyomod a salátába.
A friss menta adja a salátának a különleges, friss ízt, ezért érdemes nagy mennyiségben hozzáadni.
A bulgurt, zöldségeket, mentát, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
A salátát jól keverd el, hogy az összes íz egyenletesen eloszoljon, és ne maradjanak száraz részek.
Tálald a kısırı frissen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis extra mentával vagy citromkarikákkal.
A kısır hidegen is nagyon finom, így előre is elkészítheted és hűtőben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.