Tashkent saláta csípős paprikával tálalva

Tashkent saláta csípős paprikával

A Tashkent saláta egy tradicionális uzbék étel, amely friss zöldségekkel és ínycsiklandó fűszerekkel készül. A csípős paprika és a koriander különleges ízt ad, miközben a friss citromlé frissíti és kiemeli az összes ízt. Az étel könnyed és tápláló, tökéletes köret vagy önálló étkezés a melegebb hónapokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paradicsom
2 db Uborka
1 db Hagyma
2 db Csípős paprika
1 tk. Zöld koriander
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot, uborkát és hagymát vágd vékony szeletekre, és tedd egy nagy tálba.

    Próbálj minél érettebb paradicsomot választani, hogy a saláta még ízletesebb legyen.

    2

    A csípős paprikát vágd apróra és add hozzá a többi zöldséghez.

    A chili mennyiségét a kívánt csípősség szerint módosíthatod.

    3

    A zöld koriandert finomra vágd és szórd a salátára.

    Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted friss petrezselyemmel.

    4

    Öntsd rá az olívaolajat és a citromlevet, majd sóval és fekete borssal ízesítsd.

    A citromlé frissességet ad, de ha valamilyen más savanyúbb összetevőt szeretnél, használhatsz balzsamecetet is.

    5

    Jól keverd össze a salátát, hogy az összes hozzávaló jól összeérjen, majd tálald frissen.

    Ez a saláta remek köret lehet grillezett húsokhoz vagy egy könnyű étkezéshez.