A csicseriborsót egy éjszakára áztasd be, majd főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 60-90 percig.
Az áztatás segít abban, hogy a csicseriborsó gyorsabban megfőjön és egyenletesebb legyen.
A hagymát és paradicsomot apróra vágd fel. A zöld chilit is vágd finomra.
A chili mennyisége az ízlésed szerint szabályozható, ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, kevesebb chilit használj.
A főtt csicseriborsót tedd egy tálba, és add hozzá a felvágott hagymát, paradicsomot, zöld chilit, korianderleveleket és tamarind szószt.
A tamarind szósz enyhén savanykás ízt ad az ételnek, de ha nem találsz, helyettesítheted citromlével.
Szórd meg a chaat masalával és piros chili porral, majd öntsd hozzá a limonádét.
A chaat masala jellegzetes indiai fűszerkeverék, amely pikáns ízt ad az ételnek. A piros chili por a színét és az ízét is kiemeli.
Jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald friss korianderlevelekkel díszítve.
A koriander frissessége kiegészíti az étel gazdag ízvilágát, és szép színt ad a tálaláshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.