Ghugni chaat hagymával és paradicsommal tálalva, díszítve korianderrel

Ghugni chaat hagymával és paradicsommal

A Ghugni chaat egy népszerű indiai étel, amelyet különböző változatokban készítenek, és jellemzően friss, ínycsiklandó hozzávalókkal tálalják. Az étel alapja a csicseriborsó, amely gazdag rostokban és fehérjében, így tökéletes étkezés lehet vegetáriánusoknak is. A hagyma, paradicsom, zöld chili és koriander frissessége különleges ízharmóniát ad az ételnek. A chaat masala és tamarind szósz egyedülálló indiai fűszerkeverékek, amelyek pikáns ízt adnak az ételnek, míg a limonádé egy frissítő elemet hoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Száraz csicseriborsó
500 ml Víz
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
1 tk. Korianderlevelek
1 ek. Tamarind szósz
1 tk. Chaat masala
0.5 tk. Piros chili por
2 ek. Limonádé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót egy éjszakára áztasd be, majd főzd meg vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 60-90 percig.

    Az áztatás segít abban, hogy a csicseriborsó gyorsabban megfőjön és egyenletesebb legyen.

    2

    A hagymát és paradicsomot apróra vágd fel. A zöld chilit is vágd finomra.

    A chili mennyisége az ízlésed szerint szabályozható, ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, kevesebb chilit használj.

    3

    A főtt csicseriborsót tedd egy tálba, és add hozzá a felvágott hagymát, paradicsomot, zöld chilit, korianderleveleket és tamarind szószt.

    A tamarind szósz enyhén savanykás ízt ad az ételnek, de ha nem találsz, helyettesítheted citromlével.

    4

    Szórd meg a chaat masalával és piros chili porral, majd öntsd hozzá a limonádét.

    A chaat masala jellegzetes indiai fűszerkeverék, amely pikáns ízt ad az ételnek. A piros chili por a színét és az ízét is kiemeli.

    5

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald friss korianderlevelekkel díszítve.

    A koriander frissessége kiegészíti az étel gazdag ízvilágát, és szép színt ad a tálaláshoz.