Gado-gado burgonyával és uborkával, friss korianderrel díszítve

Gado-gado burgonyával és uborkával

A Gado-gado egy indonéz étel, amely a zöldségek, tofu és gazdag földimogyoró öntet keverékéből készült salátaként ismert. Az étel a friss zöldségek, a színes összetevők és a gazdag, ízes öntet tökéletes harmóniájával készült. A gado-gado különleges variációja a burgonya és uborka hozzáadásával még gazdagabbá válik, miközben könnyedén tálalható könnyű étkezésként vagy akár főételként is. A különleges öntet, amely kókusztejet, tamarindot és földimogyoróvajat tartalmaz, az egész ételt egyedi ízélménnyé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
1 db Uborka
200 g Tofu
100 g Friss kelkáposzta
150 g Hüvelyesek (pl. bab, borsó)
2 db Főtt tojás
3 ek. Földimogyoróvaj
150 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
1 csokor Cilantro (friss koriander)
1 ek. Tamarind paszta
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul, majd tedd félre.

    A burgonyát alaposan főzd meg, hogy ne maradjon kemény belseje.

    2

    Az uborkát szeleteld fel vékonyra, és tedd félre.

    Ha az uborka levet ereszt, egy papírtörlővel szárítsd le, hogy elkerüld a túl vizes salátát.

    3

    A tofut vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy serpenyőben olajon, amíg aranybarna nem lesz.

    A tofu könnyen szétmorzsolódik, ha nem figyelsz rá, így mindig alacsony lángon dolgozz!

    4

    A kelkáposztát apróra vágd, és egy tálban keverd össze a többi zöldséggel.

    A kelkáposzta egyedi ízt ad, és ropogós textúrája kiemeli a saláta frissességét.

    5

    A főtt tojásokat vágd félbe vagy negyedekre, és tedd a salátára.

    A tojásokat mindig frissen tálald, hogy megőrizzék a krémes állagukat.

    6

    A földimogyoróvajat, kókusztejet, szójaszószt, tamarind pasztát és lime levét egy tálban keverd össze, hogy egy sima öntetet kapj.

    A tamarind paszta és lime leve adja az öntet savanykás ízét, ami tökéletesen illik a salátához.

    7

    Tálalás előtt öntsd az öntetet a zöldségekre és a tofura, majd szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze egyensúlyba hozza az öntet gazdag, földimogyorós ízét.