Skagenröra limehéjjal tálalva pirított kenyéren, díszítve friss kaporral

Skagenröra limehéjjal

A Skagenröra egy klasszikus svéd étel, amely a tenger gyümölcseinek és a füstölt lazacnak a finom kombinációja. A lime frissessége új dimenziót ad ennek az ételnek, és a kapor hozzáadásával még ínycsiklandóbbá válik. Ezt az ételt gyakran tálalják pirított kenyéren, mint előételt vagy könnyű főételt. A Skagenröra ízei tökéletesen illeszkednek a tenger gyümölcseinek frissességéhez, és egy különleges étkezési élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rák (hámozott)
100 g Füstölt lazac
3 ek. Majonéz
2 ek. Tejföl
1 tk. Friss kapor
1 db Lime
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
4 szelet Piritott kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákot pürésítsd vagy apróra vágd fel, majd tedd félre.

    A rákot apríthatod, de ha egy kicsit darabosabb állagot szeretnél, akkor ne pürésítsd teljesen.

    2

    A füstölt lazacot vágd apróra, és keverd össze a rákdarabokkal egy tálban.

    A füstölt lazac íze kiemelkedő lesz, ezért ne aprítsd túl finomra, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.

    3

    Add hozzá a majonézt, tejfölt, sót, borsot, és keverd össze jól, hogy homogén masszát kapj.

    A majonéz és tejföl egyensúlyozza az ízeket, így érdemes mindkettőt frissen és jó minőségűt választani.

    4

    Reszeld le a lime héját, és add hozzá a keverékhez. A lime frissessége jól kiegészíti a rák és a lazac ízét.

    A lime héjából csak a zöld részt reszeld le, mivel a fehér része keserű lehet.

    5

    A keveréket pihentesd a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van rá időd, akár egy éjszakát is pihentetheted, hogy az ízek még intenzívebbek legyenek.

    6

    A pirított kenyérszeleteken tálald a Skagenröra-t, és díszítsd friss kaporral.

    A pirított kenyér lehet akár fehér, akár teljes kiőrlésű, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnél.