Sunomono daikon, japán saláta friss korianderrel és szezámmaggal

Sunomono daikonnal

A sunomono egy frissítő japán saláta, amelyet sokféleképpen készítenek, de a daikonnal (fehér retekkel) az egyik legnépszerűbb változat. A rizsecet és a szójaszósz kombinációja hozza ki a retek természetes ízét, míg a koriander frissessége segít az étel tisztaságában és könnyedségében. Ez a recept egy tökéletes előétel vagy könnyű étkezés lehet, amely egyszerre frissítő és ínycsiklandó.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Daikon (fehér retek)
1 ek. Cukor
0.5 tk.
2 ek. Rizsecet
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikont (fehér retek) hámozd meg, majd vágd nagyon vékony szeletekre, vagy ha van, használj mandolint. A szeleteket tedd egy tálba.

    A daikont vékonyan kell szeletelni, hogy a marinád könnyen átjárja, és a retek textúrája is finom maradjon.

    2

    A daikonra szórd rá a sót és a cukrot, majd alaposan keverd össze, hogy minden szelet retek egyenletesen legyen fűszerezve. Hagyj pihenni 10-15 percig, hogy a retek egy kicsit levet engedjen.

    Ne hagyd túl sokáig pihenni a retket, mert akkor túl puha lesz. A cél, hogy a retek enyhén megpuhuljon, de még ropogós maradjon.

    3

    Ezután öntsd le a felhalmozódott levet, és add hozzá a rizsecetet, szójaszószt és a szezámmagot. Keverd jól össze.

    A rizsecet friss ízt ad, a szójaszósz pedig umami ízt biztosít. Az ecet és szójaszósz kombinációja segít a retten friss ízének megőrzésében.

    4

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kis pirított szezámmagot is tehetsz a tetejére.

    A koriander frissességet ad, és az ízeket kiemeli, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.