A daikont (fehér retek) hámozd meg, majd vágd nagyon vékony szeletekre, vagy ha van, használj mandolint. A szeleteket tedd egy tálba.
A daikont vékonyan kell szeletelni, hogy a marinád könnyen átjárja, és a retek textúrája is finom maradjon.
A daikonra szórd rá a sót és a cukrot, majd alaposan keverd össze, hogy minden szelet retek egyenletesen legyen fűszerezve. Hagyj pihenni 10-15 percig, hogy a retek egy kicsit levet engedjen.
Ne hagyd túl sokáig pihenni a retket, mert akkor túl puha lesz. A cél, hogy a retek enyhén megpuhuljon, de még ropogós maradjon.
Ezután öntsd le a felhalmozódott levet, és add hozzá a rizsecetet, szójaszószt és a szezámmagot. Keverd jól össze.
A rizsecet friss ízt ad, a szójaszósz pedig umami ízt biztosít. Az ecet és szójaszósz kombinációja segít a retten friss ízének megőrzésében.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kis pirított szezámmagot is tehetsz a tetejére.
A koriander frissességet ad, és az ízeket kiemeli, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.