Kombu saláta csilipaprikával és korianderrel tálalva

Kombu saláta csilipaprikával

A kombu saláta Japánban gyakran készül friss algákkal, és ez a változat a fűszeres csilipaprikával ad egy új, különleges ízt a hagyományos ételnek. Az algák gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, miközben a csilipaprika egy pikáns csavart ad a salátának. A kombu saláta eredetileg a japán étkezések kísérőjeként jelent meg, és azóta az egész világon elterjedt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Kombu algák
2 ek. Édes fehér ecet
1 ek. Soya szósz
1 db Friss csilipaprika
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kombu algát öblítsd le hideg víz alatt, majd tedd egy tálba és áztasd 10-15 percig, hogy megpuhuljon.

    A kombu algát ne áztasd túl sokáig, mert elveszítheti az ízét. A 10-15 perc elég ahhoz, hogy megpuhuljon.

    2

    A csilipaprikát vágd fel apró karikákra, és tedd félre.

    Ha nem szereted a túl csípős ízt, eltávolíthatod a paprika magjait.

    3

    A tálban lévő kombu algát add hozzá az édes fehér ecethez, a soya szószhoz, az olívaolajhoz, a csilipaprikához, és alaposan keverd össze.

    A soya szósz és az ecet egy finom sós-édes-savanyú ízt ad a salátának, míg a csilipaprika extra fűszerességet kölcsönöz.

    4

    Szórd meg a salátát szezámmaggal, és friss korianderrel díszítve tálald.

    A szezámmag a salátának egy finom ropogós textúrát ad, míg a koriander frissességet ad az ízvilágnak.