Ezme uborkával, friss paradicsommal és korianderrel

Ezme uborkával

Ezme egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet gyakran tálalnak egy egyszerű, friss salátaként, amit különféle fűszerekkel és zöldségekkel dúsítanak. Az Ezme uborkával friss és ropogós alapanyagokkal készül, és gyakran tálalják a nyári hónapokban, mivel könnyen elkészíthető és frissítő hatású. Az uborka, paradicsom és fűszerek kombinációja igazi ínycsiklandó ételt eredményez, amely minden étkezést feldob.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Piros paprika
3 db Paradicsom
1 db Uborka
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 db Piros chili paprika
2 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot és a piros paprikát vágd apró kockákra. Az uborkát hámozd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra.

    Ha az uborkát túl vízesnek találod, egy papírtörlővel finoman itasd le a felesleges vizet róla.

    2

    A fokhagymát reszeld le, és egy tálban keverd össze a paradicsommal, paprikával és uborkával.

    A fokhagyma ízesíti az egész ételt, de ügyelj, hogy ne használj túl sokat, hogy ne legyen túl erős az íze.

    3

    Add hozzá az olívaolajat, citromlevet, a felaprított piros chili paprikát, koriandert, sót és borsot. Jól keverd össze.

    A friss koriander és a citromlé frissítő ízt ad a salátának.

    4

    Tálald az Ezme uborkát hidegen, frissen, egy kis friss korianderrel a tetején.

    Ez a saláta legjobb frissen, de néhány órás hűtés után is ínycsiklandó.