A kombu algát áztassuk vízben kb. 10-15 percig, majd vágjuk kisebb darabokra.
A kombu algát ne hagyjuk túl hosszú ideig vízben, mert elveszítheti a textúráját.
A tofut vágjuk fel kis kockákra, majd egy serpenyőben, kevés szezámolajon pirítsuk meg.
A tofu jól felveszi az olajat, így egy kis sóval is ízesíthetjük a sütés előtt.
A sárgarépát és cukkinit vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük őket a kombu algával.
Ha a zöldségeket nagyon vékonyra vágjuk, még ropogósabbak lesznek a salátában.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg enyhén aranybarnára.
A szezámmagot folyamatosan keverjük, hogy ne égjen meg, és az olaj ne váljon túl erőssé.
A szószhoz keverjük össze a szójaszószt, rizsecetet, lime levét és a szezámolajat. Alaposan keverjük össze.
A lime frissessége és a rizsecet édes-savanykás íze remekül harmonizál a tofuval.
A salátát a kész szószra öntjük, majd a pirított szezámmagot és a sült tofut is hozzáadjuk. Finoman összekeverjük.
A salátát az öntettel frissen tálaljuk, hogy megőrizzük a zöldségek frissességét és a tofu ropogós textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.