A bulgurt öblítsd le alaposan, majd tedd egy nagy tálba. Forró vizet önts rá, és hagyd állni 10-15 percig, amíg megpuhul.
Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, a bulgurt először forrald fel vízben, majd hagyd állni. A víz mennyisége mindig 1,5-szerese legyen a bulgurnak.
Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és adj hozzá apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg 1-2 percig.
Ne hagyd a fokhagymát sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a paradicsompürét a fokhagymához, és keverd össze. Főzd 5 percig, amíg a püré egy kicsit sűrűsödik.
A paradicsompüré ízesítéséhez hozzáadhatsz egy csipetnyi cukrot is, ha a püré túl savanyú.
A főtt bulgurt keverd össze a paradicsomos keverékkel, majd add hozzá a friss citromlevet, sót és borsot.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a bulgur ízét.
Apróra vágd a zöldhagymát és a petrezselymet, és keverd bele a bulgurba.
Ha szereted, még egy kevés olívaolajat is hozzáadhatsz a végén, hogy krémesebb legyen.
Tálald a kész kısırı friss zöldségekkel, például uborkával vagy paradicsommal.
A kısır nagyszerű köret lehet, de főételként is megállja a helyét egy friss salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.