Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
A hideg víz segít megőrizni a tészta állagát, és megakadályozza, hogy összeragadjon.
A tofut vágd fel kis kockákra, és szárítsd meg papírtörlővel. A tofut panírozd be liszttel, tojásban, majd breadcrumbs-ben.
A tofu jól átveszi az ízeket, ha jól leitatod róla a felesleges nedvességet, így a panírozás jobban tapad rá.
A panírozott tofut forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra, majd tedd félre, hogy lecsöpögjön.
Ne süsd túl a tofut, mert akkor kemény lesz. Figyelj arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!
Készítsd el a szójaszószos szószt. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint és cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, sűrű szószt kapj.
A mirin édes íze és a szójaszósz sós íze jól kiegyensúlyozza egymást.
Tedd a hideg udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd szórd meg a tésztát a sült tofuval.
A tofu a tészta mellett igazi fehérjeforrás, és gazdagítja a fogást.
Tálalás előtt szórd meg a tésztát finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.
A zöldhagyma frissességet, a szezámmag pedig egy kellemes ropogósságot ad a tálhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.