Kitsune udon hideg udon tészta rántott tofut, szójaszósz alapú szósszal és friss zöldhagymával tálalva

Kitsune udon (rántott tofuval)

A Kitsune udon egy tradicionális japán étel, amelyet főként hideg udon tésztával és gazdag szójaszószos szósszal készítenek. Az étel elnevezése a japán mitológiából ered, mivel a tofu, amelyet az ételben használnak, gyakran a szent rókák (kitsune) ételéhez hasonlítanak. A rántott tofu ropogós textúrája és a szójaszószos alaplé gazdag umami ízvilága jól kiegészíti egymást, így a Kitsune udon egy különleges, ínycsiklandó étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
150 g Tofu
50 g Liszt
1 db Tojás
50 g Breadcrumbs (panírozó morzsa)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd hideg víz alá, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A hideg víz segít megőrizni a tészta állagát, és megakadályozza, hogy összeragadjon.

    2

    A tofut vágd fel kis kockákra, és szárítsd meg papírtörlővel. A tofut panírozd be liszttel, tojásban, majd breadcrumbs-ben.

    A tofu jól átveszi az ízeket, ha jól leitatod róla a felesleges nedvességet, így a panírozás jobban tapad rá.

    3

    A panírozott tofut forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra, majd tedd félre, hogy lecsöpögjön.

    Ne süsd túl a tofut, mert akkor kemény lesz. Figyelj arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen!

    4

    Készítsd el a szójaszószos szószt. Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, mirint és cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, sűrű szószt kapj.

    A mirin édes íze és a szójaszósz sós íze jól kiegyensúlyozza egymást.

    5

    Tedd a hideg udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd szórd meg a tésztát a sült tofuval.

    A tofu a tészta mellett igazi fehérjeforrás, és gazdagítja a fogást.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a tésztát finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma frissességet, a szezámmag pedig egy kellemes ropogósságot ad a tálhoz.