Kladdkaka málnával és tejszínhabbal tálalva, csokoládéval díszítve

Kladdkaka málnával és tejszínhabbal

A Kladdkaka egy híres svéd csokoládés sütemény, amely a \'ragacsos torta\' jelentést hordozza, mivel belső textúrája nedves és kissé folyós. Az étel a svéd háztartások kedvence, különösen az ünnepi asztalokon. A hagyományos recept lisztet, kakaóport, tojásokat és cukrot tartalmaz, és gyakran tálalják tejszínhabbal, valamint friss gyümölcsökkel, mint a málna. A Kladdkaka rendkívül egyszerűen elkészíthető, de az íze igazi élvezetet nyújt a csokoládé szerelmeseinek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Liszt
30 g Kakaópor
200 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
100 g Friss málna
200 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Egy tortaformát vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel.

    Ha nem szeretnéd, hogy a tészta leragadjon, használhatsz sütőpapírt is.

    2

    A vajat olvaszd meg egy lábasban, majd hagyd lehűlni egy kicsit.

    Ne hagyd, hogy a vaj forró legyen, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztában.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és a csipet sót. Adj hozzá a felolvasztott vajat és keverd össze.

    A tojásokat ne verd fel túlságosan, hogy ne legyenek túl habosak.

    4

    A lisztet és a kakaóport szitáld át, majd add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd simára.

    A szitálás segít abban, hogy a kakaó és a liszt ne legyen csomós.

    5

    A kész tésztát öntsd a tortaformába és süsd 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a közepe még enyhén ragacsos marad.

    Ha a tészta közepén egy fogpiszkálót beleszúrsz és az enyhén ragad, akkor kész a kladdkaka!

    6

    A sült tésztát hagyd teljesen kihűlni, majd tálald friss málnával és tejszínhabbal.

    A kladdkaka legfinomabb, ha még langyos, de a hűtőben egy éjszakán át is pihentetheted.