Kladdkaka målnåval és tejszínhabbal tålalva, csokolådéval díszítve

Kladdkaka målnåval és tejszínhabbal

A Kladdkaka egy hĂ­res svĂ©d csokolĂĄdĂ©s sĂŒtemĂ©ny, amely a \'ragacsos torta\' jelentĂ©st hordozza, mivel belsƑ textĂșrĂĄja nedves Ă©s kissĂ© folyĂłs. Az Ă©tel a svĂ©d hĂĄztartĂĄsok kedvence, kĂŒlönösen az ĂŒnnepi asztalokon. A hagyomĂĄnyos recept lisztet, kakaĂłport, tojĂĄsokat Ă©s cukrot tartalmaz, Ă©s gyakran tĂĄlaljĂĄk tejszĂ­nhabbal, valamint friss gyĂŒmölcsökkel, mint a mĂĄlna. A Kladdkaka rendkĂ­vĂŒl egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, de az Ă­ze igazi Ă©lvezetet nyĂșjt a csokolĂĄdĂ© szerelmeseinek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 150 g Liszt
⭕ 30 g Kakaópor
⭕ 200 g Cukor
⭕ 100 g Vaj
⭕ 2 db Tojás
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 g Friss málna
⭕ 200 ml Tejszín

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk 175 °C-ra. Egy tortaformĂĄt vajazzunk ki Ă©s szĂłrjunk meg liszttel.

    Ha nem szeretnĂ©d, hogy a tĂ©szta leragadjon, hasznĂĄlhatsz sĂŒtƑpapĂ­rt is.

    2

    A vajat olvaszd meg egy låbasban, majd hagyd lehƱlni egy kicsit.

    Ne hagyd, hogy a vaj forrĂł legyen, hogy ne fƑzze meg a tojĂĄsokat a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Egy nagy tålban keverd össze a cukrot, a tojåsokat, a vaníliåt és a csipet sót. Adj hozzå a felolvasztott vajat és keverd össze.

    A tojĂĄsokat ne verd fel tĂșlsĂĄgosan, hogy ne legyenek tĂșl habosak.

    4

    A lisztet és a kakaóport szitåld åt, majd add hozzå a tojåsos keverékhez. Keverd simåra.

    A szitålås segít abban, hogy a kakaó és a liszt ne legyen csomós.

    5

    A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt öntsd a tortaformĂĄba Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g a teteje megszilĂĄrdul, de a közepe mĂ©g enyhĂ©n ragacsos marad.

    Ha a tĂ©szta közepĂ©n egy fogpiszkĂĄlĂłt beleszĂșrsz Ă©s az enyhĂ©n ragad, akkor kĂ©sz a kladdkaka!

    6

    A sĂŒlt tĂ©sztĂĄt hagyd teljesen kihƱlni, majd tĂĄlald friss mĂĄlnĂĄval Ă©s tejszĂ­nhabbal.

    A kladdkaka legfinomabb, ha mĂ©g langyos, de a hƱtƑben egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is pihentetheted.