A sĂŒtĆt elĆmelegĂtjĂŒk 175 °C-ra. Egy tortaformĂĄt vajazzunk ki Ă©s szĂłrjunk meg liszttel.
Ha nem szeretnĂ©d, hogy a tĂ©szta leragadjon, hasznĂĄlhatsz sĂŒtĆpapĂrt is.
A vajat olvaszd meg egy låbasban, majd hagyd lehƱlni egy kicsit.
Ne hagyd, hogy a vaj forrĂł legyen, hogy ne fĆzze meg a tojĂĄsokat a tĂ©sztĂĄban.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a cukrot, a tojĂĄsokat, a vanĂliĂĄt Ă©s a csipet sĂłt. Adj hozzĂĄ a felolvasztott vajat Ă©s keverd össze.
A tojĂĄsokat ne verd fel tĂșlsĂĄgosan, hogy ne legyenek tĂșl habosak.
A lisztet és a kakaóport szitåld åt, majd add hozzå a tojåsos keverékhez. Keverd simåra.
A szitĂĄlĂĄs segĂt abban, hogy a kakaĂł Ă©s a liszt ne legyen csomĂłs.
A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt öntsd a tortaformĂĄba Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂg a teteje megszilĂĄrdul, de a közepe mĂ©g enyhĂ©n ragacsos marad.
Ha a tĂ©szta közepĂ©n egy fogpiszkĂĄlĂłt beleszĂșrsz Ă©s az enyhĂ©n ragad, akkor kĂ©sz a kladdkaka!
A sĂŒlt tĂ©sztĂĄt hagyd teljesen kihƱlni, majd tĂĄlald friss mĂĄlnĂĄval Ă©s tejszĂnhabbal.
A kladdkaka legfinomabb, ha mĂ©g langyos, de a hƱtĆben egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is pihentetheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.