A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Egy tortaformát vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel.
Ha nem szeretnéd, hogy a tészta leragadjon, használhatsz sütőpapírt is.
A vajat olvaszd meg egy lábasban, majd hagyd lehűlni egy kicsit.
Ne hagyd, hogy a vaj forró legyen, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és a csipet sót. Adj hozzá a felolvasztott vajat és keverd össze.
A tojásokat ne verd fel túlságosan, hogy ne legyenek túl habosak.
A lisztet és a kakaóport szitáld át, majd add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd simára.
A szitálás segít abban, hogy a kakaó és a liszt ne legyen csomós.
A kész tésztát öntsd a tortaformába és süsd 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a közepe még enyhén ragacsos marad.
Ha a tészta közepén egy fogpiszkálót beleszúrsz és az enyhén ragad, akkor kész a kladdkaka!
A sült tésztát hagyd teljesen kihűlni, majd tálald friss málnával és tejszínhabbal.
A kladdkaka legfinomabb, ha még langyos, de a hűtőben egy éjszakán át is pihentetheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.