A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodik. Ez biztosítja, hogy az élesztő aktív legyen.
A víz ne legyen túl forró, különben elpusztíthatja az élesztőt! A megfelelő hőmérséklet 35-40°C.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős keveréket és a tejet. Kezd el összegyúrni a tésztát.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor nem lesz elég puha!
Miután a tészta kezd összeállni, add hozzá az olajat, és folytasd a gyúrást 5-10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Ha van kenyérsütő géped, használhatod azt is a tészta elkészítéséhez, így gyorsabban és könnyebben elérheted a kívánt állagot.
Takarj le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 1 órán át meleg helyen, amíg a tészta duplájára nő.
A tészta pihentetéséhez ideális hely egy meleg, huzatmentes helyiség, például a konyha sütőjében, amennyiben ott nincs sütés!
Amikor a tészta megkelt, oszd 8 egyenlő részre. Formálj belőlük kis golyókat, majd lapítsd őket kis korongokká.
A tésztát ne dolgozd túl, mert akkor keményebb lesz. Ha a tészta túl ragacsos, szórj rá egy kevés lisztet.
Helyezd a formált tésztakorongokat gőzölő kosárba, és takard le őket egy konyharuhával. Hagyd őket ismét kelni 30 percig.
Ha nincs gőzölő kosarad, egy szűrőt is használhatsz, amelyet egy fazék fölött helyezhetsz el.
Közben forralj vizet egy nagy fazékban. Amikor a víz felforrt, helyezd a gőzölő kosarat a fazék fölé, és gőzöld a buákat 15-20 percig.
A gőzölés segít a bao pillekönnyű és puha textúrájának kialakításában. Ne emeld fel a fedőt a gőzölés alatt, hogy ne veszítsd el a hőt.
Amikor a bao-k megpuhultak és szépen megemelkedtek, vedd le őket a gőzölő kosárból. Tálald melegen.
A bao-k legjobban frissen fogyasztva a legfinomabbak, de ha későbbre hagyod őket, újra gőzölheted őket, hogy visszanyerjék puhaságukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.