Klasszikus Bubble and squeak tálalva, aranybarna ropogós réteggel

Klasszikus Bubble and squeak

A Bubble and squeak egy klasszikus angol étel, amelyet gyakran készítenek a maradék főtt burgonya és káposzta felhasználásával. Az étel nevét onnan kapta, hogy a keverék főzés közben ropogó hangot ad, ami a \'bubble\' (buborék) és a \'squeak\' (nyikorgás) szavakból ered. Ez az étel igazi brit hagyomány, és ideális étkezés a hideg téli napokra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt burgonya
400 g Főtt káposzta
50 g Vaj
1 db Hagyma
1 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát és káposztát törd össze egy villával, hogy pürét kapj.

    A burgonyát ne törd túl finomra, hogy legyen egy kis textúrája a keveréknek.

    2

    A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Dinszteld meg rajta a hagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát ne hagyd megégni, mivel ez keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a burgonyás és káposztás keveréket a serpenyőhöz, és keverd jól össze.

    Ne keverd túl sokat, mert a keverék ropogós kérget kell kapjon az alján.

    4

    Közepes lángon süsd a keveréket 10-15 percig, időnként megkeverve, amíg szép aranybarna nem lesz az alja.

    A keverék akkor lesz tökéletes, ha az alja enyhén ropogós és aranybarna.

    5

    A kész Bubble and squeak-et tálalhatod egy kis vajjal, és kísérheted fűszeres salátával vagy sült tojással.

    A legjobb, ha frissen tálalod, így megőrzi a ropogós textúráját.