Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát finomra.
A vöröshagymát aprítás előtt érdemes behűteni, így kevésbé csípi a szemet.
Serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát, pirítsd üvegesre. Utána add hozzá a fokhagymát is, és rövid ideig pirítsd együtt őket.
A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megég és keserű lesz.
Add hozzá a darált marhahúst, fűszerezd burrito fűszerkeverékkel, sóval, borssal, és süsd, amíg a hús szépen megbarnul. Tipp: Egy fakanállal folyamatosan keverd, hogy ne maradjon csomós.
A húst magasabb lángon pirítsd, hogy ne főjön, hanem barnuljon. A fűszerkeverék mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Közben a konzerv vörösbabot csepegtesd le és öblítsd át hideg vízzel, majd add a húshoz, és pirítsd tovább 3-4 percig.
Az átöblítés eltávolítja a felesleges keményítőt és nátriumot a babról.
Keverd hozzá a főtt rizst a húshoz és babhoz, melegítsd át alaposan, majd vedd le a tűzről.
Használj előző napi rizst, hogy ne legyen túl ragacsos. A rizst alaposan keverd el a többi hozzávalóval, hogy mindenhol egyenletesen legyen.
A tortilla lapokat rövid ideig (kb. 10-15 másodperc) melegítsd meg serpenyőben, hogy könnyen formázhatóak legyenek.
A tortilla lapokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted, nedves papírtörlőbe csomagolva.
Töltsd meg a tortilla lapokat a rizses-húsos-babos keverékkel, szórd meg bőségesen cheddar sajttal, majd hajtsd össze burrito formába: először alul, aztán a két oldalt behajtva, végül szorosan tekerd fel.
Ne töltsd túl a tortillát, mert szét fog esni. A tölteléket a tortilla közepére helyezd, és hagyj szabadon egy kis helyet a széleken.
Tálald melegen, opcionálisan extra sajttal, tejföllel vagy kedvenc szószoddal kínálva. Tipp: ropogósabbá teheted, ha kész burritókat serpenyőben rövid ideig mindkét oldalukon megpirítod.
A burritót serpenyőben vagy kontaktgrillben pirítsd meg, hogy ropogós legyen. A tejfölt és a szószt külön kínáld, hogy mindenki a saját ízlése szerint adagolhassa.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.