Klasszikus burrito marhahússal, rizzsel, babbal és sajttal töltve

Klasszikus Burrito (Rizs, Bab, Hús, Sajt)

A klasszikus burrito eredete Mexikó északi régiójához, különösen Chihuahua tartományhoz köthető, és a 20. század elején vált szélesebb körben népszerűvé az Egyesült Államokban. Az étel neve spanyolul \'kis szamarat\' jelent, ami valószínűleg a szorosan tekert tortilla formájából adódik, ami egy szamár hátán cipelt kis csomagra hasonlít. Képzeld el, ahogy a burrito meleg, gazdag töltelékének illata átjárja a konyhát, miközben elkészíted. A tökéletes burrito titka a töltelék harmonikus ízvilágában rejlik, amely a fűszeres hús, a bab, a rizs és az olvadó cheddar sajt ízletes kombinációja. Ideális étel baráti összejövetelekhez, családi vacsorákhoz, és könnyen variálható akár extra zöldségekkel vagy csípős jalapeñóval.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy tortilla lap
400 g Darált marhahús
200 g Főtt rizs
200 g Konzerv vörösbab
150 g Reszelt cheddar sajt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Őrölt bors
2 ek. Burrito fűszerkeverék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát finomra.

    A vöröshagymát aprítás előtt érdemes behűteni, így kevésbé csípi a szemet.

    2

    Serpenyőben melegíts olajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát, pirítsd üvegesre. Utána add hozzá a fokhagymát is, és rövid ideig pirítsd együtt őket.

    A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megég és keserű lesz.

    3

    Add hozzá a darált marhahúst, fűszerezd burrito fűszerkeverékkel, sóval, borssal, és süsd, amíg a hús szépen megbarnul. Tipp: Egy fakanállal folyamatosan keverd, hogy ne maradjon csomós.

    A húst magasabb lángon pirítsd, hogy ne főjön, hanem barnuljon. A fűszerkeverék mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    4

    Közben a konzerv vörösbabot csepegtesd le és öblítsd át hideg vízzel, majd add a húshoz, és pirítsd tovább 3-4 percig.

    Az átöblítés eltávolítja a felesleges keményítőt és nátriumot a babról.

    5

    Keverd hozzá a főtt rizst a húshoz és babhoz, melegítsd át alaposan, majd vedd le a tűzről.

    Használj előző napi rizst, hogy ne legyen túl ragacsos. A rizst alaposan keverd el a többi hozzávalóval, hogy mindenhol egyenletesen legyen.

    6

    A tortilla lapokat rövid ideig (kb. 10-15 másodperc) melegítsd meg serpenyőben, hogy könnyen formázhatóak legyenek.

    A tortilla lapokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted, nedves papírtörlőbe csomagolva.

    7

    Töltsd meg a tortilla lapokat a rizses-húsos-babos keverékkel, szórd meg bőségesen cheddar sajttal, majd hajtsd össze burrito formába: először alul, aztán a két oldalt behajtva, végül szorosan tekerd fel.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert szét fog esni. A tölteléket a tortilla közepére helyezd, és hagyj szabadon egy kis helyet a széleken.

    8

    Tálald melegen, opcionálisan extra sajttal, tejföllel vagy kedvenc szószoddal kínálva. Tipp: ropogósabbá teheted, ha kész burritókat serpenyőben rövid ideig mindkét oldalukon megpirítod.

    A burritót serpenyőben vagy kontaktgrillben pirítsd meg, hogy ropogós legyen. A tejfölt és a szószt külön kínáld, hogy mindenki a saját ízlése szerint adagolhassa.