Klasszikus tamagoyaki szeletek, szójaszósszal és mirinnel tålalva

Klasszikus tamagoyaki

A Tamagoyaki egy klasszikus japĂĄn Ă©tel, amely egy Ă©des-sĂłs omlettet jelent, amelyet rĂ©tegekben kĂ©szĂ­tenek el. A tamagoyaki egy hagyomĂĄnyos reggeli Ă©tel JapĂĄnban, amelyet gyakran tĂĄlalnak bento dobozokban. A szĂłjaszĂłsz Ă©s mirin kombinĂĄciĂłja adja meg az omlett egyedi, gazdag Ă­zĂ©t, amely a grillezĂ©s sorĂĄn fokozĂłdik. A tamagoyaki kĂ©szĂ­tĂ©se igazi mƱvĂ©szet, amely tĂŒrelmet Ă©s ĂŒgyessĂ©get igĂ©nyel a tökĂ©letes omlett elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 4 db Tojás
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Mirin
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 ek. Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a tojåsokat egy tålban felvered, majd add hozzå a szójaszószt, mirint és cukrot. Alaposan keverd össze.

    A tamagoyaki szószåt ízlés szerint is våltoztathatod, de a szójaszósz és mirin kombinåciója a klasszikus íz.

    2

    A serpenyƑt hevĂ­tsd fel közepes lĂĄngon, majd egy ecsettel kend meg olajjal. Ha nincs ecseted, egy papĂ­rtörlƑvel is ĂĄtkenheted.

    A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet elengedhetetlen ahhoz, hogy a tojĂĄs ne Ă©gjen meg Ă©s ne ragadjon le.

    3

    Öntsd bele a tojĂĄsos keverĂ©k egy kis rĂ©szĂ©t a serpenyƑbe, Ă©s hagyd, hogy körben egyenletesen elterĂŒljön. Amikor az alja megsĂŒlt, kezd el Ăłvatosan feltekerni.

    Ahhoz, hogy szĂ©p rĂ©tegeket kapj, mindig csak egy kevĂ©s tojĂĄst önts a serpenyƑbe, Ă©s ĂŒgyelj arra, hogy ne tekerd tĂșl gyorsan.

    4

    MiutĂĄn az elsƑ rĂ©teg megsĂŒlt, mozdĂ­tsd el a feltekert tojĂĄsrĂ©szt a serpenyƑ egyik oldalĂĄra, majd öntsd bele a következƑ adag tojĂĄst. IsmĂ©teld meg ezt a lĂ©pĂ©st, amĂ­g az összes tojĂĄs fel nem kerĂŒl.

    A rĂ©tegeket szĂ©pen egymĂĄsra kell tekerni, Ă­gy kĂ©szĂ­theted el a klasszikus tamagoyaki textĂșrĂĄt.

    5

    A végén óvatosan vedd ki a tamagoyakit, és tedd egy deszkåra, hogy kihƱljön, majd szeleteld fel.

    Ha szeretnéd, a tamagoyakit egy kis pihenés utån is szeletelheted, hogy jobban összeålljon.