Klasszikus tamagoyaki szeletek, szójaszósszal és mirinnel tálalva

Klasszikus tamagoyaki

A Tamagoyaki egy klasszikus japán étel, amely egy édes-sós omlettet jelent, amelyet rétegekben készítenek el. A tamagoyaki egy hagyományos reggeli étel Japánban, amelyet gyakran tálalnak bento dobozokban. A szójaszósz és mirin kombinációja adja meg az omlett egyedi, gazdag ízét, amely a grillezés során fokozódik. A tamagoyaki készítése igazi művészet, amely türelmet és ügyességet igényel a tökéletes omlett elkészítéséhez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a tojásokat egy tálban felvered, majd add hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Alaposan keverd össze.

    A tamagoyaki szószát ízlés szerint is változtathatod, de a szójaszósz és mirin kombinációja a klasszikus íz.

    2

    A serpenyőt hevítsd fel közepes lángon, majd egy ecsettel kend meg olajjal. Ha nincs ecseted, egy papírtörlővel is átkenheted.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen ahhoz, hogy a tojás ne égjen meg és ne ragadjon le.

    3

    Öntsd bele a tojásos keverék egy kis részét a serpenyőbe, és hagyd, hogy körben egyenletesen elterüljön. Amikor az alja megsült, kezd el óvatosan feltekerni.

    Ahhoz, hogy szép rétegeket kapj, mindig csak egy kevés tojást önts a serpenyőbe, és ügyelj arra, hogy ne tekerd túl gyorsan.

    4

    Miután az első réteg megsült, mozdítsd el a feltekert tojásrészt a serpenyő egyik oldalára, majd öntsd bele a következő adag tojást. Ismételd meg ezt a lépést, amíg az összes tojás fel nem kerül.

    A rétegeket szépen egymásra kell tekerni, így készítheted el a klasszikus tamagoyaki textúrát.

    5

    A végén óvatosan vedd ki a tamagoyakit, és tedd egy deszkára, hogy kihűljön, majd szeleteld fel.

    Ha szeretnéd, a tamagoyakit egy kis pihenés után is szeletelheted, hogy jobban összeálljon.