Klasszikus vada, ropogós, fűszeres indiai falatok

Klasszikus Vada

A vada egy tradicionális indiai étel, melyet különböző fűszerekkel és csicseriborsó liszttel készítenek. A vada az indiai konyhában gyakran szerepel előételként, és a családi étkezések kedvelt része. Az ételt hagyományosan chai teával fogyasztják, és a fűszeres ízek frissessége mindig kellemes élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
1 db Zöld chili
1 ek. Curry levél
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Mustármag
1 tk. Himalája só
2 ek. Olívaolaj
150 ml Víz
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet egy tálba öntsd, és add hozzá a sót, köményt, mustármagot, curry levelet, koriandert, apróra vágott fokhagymát és zöld chilit.

    A csicseriborsó liszt a vada alapja, amitől finom ropogós lesz. Az ízesítők és fűszerek minden falatban különleges ízt adnak.

    2

    A hozzávalókat jól keverd össze, majd fokozatosan adj hozzá vizet, hogy sűrű, de jól formálható tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl folyós, de ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    3

    A tésztát kis golyókká formáld, majd lapítsd le őket. A vada hagyományosan kisebb lapos formában készül.

    A vada formájának legyen egységes, hogy egyenletesen süljön. Ha a kezed ragad, egy kis víz segíthet a formálásban.

    4

    Egy serpenyőben vagy mélyebb edényben melegíts olajat, és közepes lángon süsd meg a vada golyókat. Mivel elég olajat igényel, ügyelj arra, hogy ne legyen túl alacsony a hőmérséklet, hogy ne legyenek olajban úszó, hanem szépen ropogósak.

    A megfelelő hőmérséklet kulcsfontosságú: ha az olaj túl hideg, a vada felszívja az olajat, ha túl forró, kívül megéghet, belül nyers marad.

    5

    Miután a vada mindkét oldala aranybarna és ropogós, szedd ki őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk.

    Ha a vada kívül ropogós, belül puha, akkor kész. Ha túl sötét lesz, csökkentsd a hőt.

    6

    Tálald a vada-t friss korianderrel vagy egy kis chutneyval. Friss és fűszeres étel, tökéletes reggelire vagy uzsonnára.

    A vada egy remek étel bármilyen indiai étkezéshez, és tökéletes kiegészítője lehet a chutneyknak vagy joghurtnak.