Klasszikus yakitori, grillezett csirke pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Klasszikus yakitori

A yakitori egy japán étel, amelyet hagyományosan kis darab csirkehússal készítenek, pálcikákra felfűzve, majd grillezve vagy sültetve. Az étel egyik legnépszerűbb utcai étel Japánban, és sokféle változata létezik. A klasszikus yakitori egyszerű, de ínycsiklandó fogás, ahol a csirke a szójaszósz és a mirin kombinációjától gazdag ízt kap. A szezámmag és a zöldhagyma pedig frissességet ad a fogásnak. Ha szeretnéd, variálhatod más húsokkal is, például sertéshússal vagy halakkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke filé
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirkét felkockázod. Minden darabnak kb. 2-3 cm-es kockáknak kell lennie, hogy szépen átsüljön.

    Ha a csirke bőrrel van, azt is rajta hagyhatod, hogy szaftosabb legyen.

    2

    A csirkehúst tedd egy tálba, és öntsd rá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd össze, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús magába szívja az ízeket.

    Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 30 perc is elég a finom eredményhez.

    3

    A zöldhagymát vágd fel kisebb darabokra, majd készítsd elő a fapálcikákat. A csirke kockákat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.

    Ha a pálcikák nehezen átszúrják a csirkét, először áztasd be őket vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.

    4

    A pálcikára felfűzött csirkehúsokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.

    Ne süsd túl a csirkét, hogy ne száradjon ki. Ellenőrizd a belső hőmérsékletet, hogy 75 °C körüli legyen.

    5

    A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma ad egy kis ropogós textúrát és friss ízt, ami tökéletesen kiegészíti a sült csirkét.