Kezdd azzal, hogy a csirkĂ©t felkockĂĄzod. Minden darabnak kb. 2-3 cm-es kockĂĄknak kell lennie, hogy szĂ©pen ĂĄtsĂŒljön.
Ha a csirke bĆrrel van, azt is rajta hagyhatod, hogy szaftosabb legyen.
A csirkehĂșst tedd egy tĂĄlba, Ă©s öntsd rĂĄ a szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s a cukrot. Keverd össze, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 30 percig, hogy a hĂșs magĂĄba szĂvja az Ăzeket.
MinĂ©l tovĂĄbb hagyod a marinĂĄdban, annĂĄl intenzĂvebb lesz az Ăz, de 30 perc is elĂ©g a finom eredmĂ©nyhez.
A zöldhagymĂĄt vĂĄgd fel kisebb darabokra, majd kĂ©szĂtsd elĆ a fapĂĄlcikĂĄkat. A csirke kockĂĄkat tƱzd fel a pĂĄlcikĂĄkra Ășgy, hogy ne legyenek tĂșl szorosak.
Ha a pĂĄlcikĂĄk nehezen ĂĄtszĂșrjĂĄk a csirkĂ©t, elĆször ĂĄztasd be Ćket vĂzbe, hogy ne Ă©gjenek meg a grillen.
A pĂĄlcikĂĄra felfƱzött csirkehĂșsokat grillen vagy serpenyĆben sĂŒsd meg közepes lĂĄngon. SĂŒsd oldalankĂ©nt 5-7 percig, amĂg a hĂșs szĂ©pen ĂĄtsĂŒl Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.
Ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, hogy ne szĂĄradjon ki. EllenĆrizd a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, hogy 75 °C körĂŒli legyen.
A kész yakitorit tålald fel, és szórd meg szezåmmaggal és friss zöldhagymåval.
A friss zöldhagyma ad egy kis ropogĂłs textĂșrĂĄt Ă©s friss Ăzt, ami tökĂ©letesen kiegĂ©szĂti a sĂŒlt csirkĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.