Klasszikus yakitori, grillezett csirke pålcikån, szezåmmaggal és friss zöldhagymåval tålalva

Klasszikus yakitori

A yakitori egy japĂĄn Ă©tel, amelyet hagyomĂĄnyosan kis darab csirkehĂșssal kĂ©szĂ­tenek, pĂĄlcikĂĄkra felfƱzve, majd grillezve vagy sĂŒltetve. Az Ă©tel egyik legnĂ©pszerƱbb utcai Ă©tel JapĂĄnban, Ă©s sokfĂ©le vĂĄltozata lĂ©tezik. A klasszikus yakitori egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs, ahol a csirke a szĂłjaszĂłsz Ă©s a mirin kombinĂĄciĂłjĂĄtĂłl gazdag Ă­zt kap. A szezĂĄmmag Ă©s a zöldhagyma pedig frissessĂ©get ad a fogĂĄsnak. Ha szeretnĂ©d, variĂĄlhatod mĂĄs hĂșsokkal is, pĂ©ldĂĄul sertĂ©shĂșssal vagy halakkal.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirke filĂ©
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Mirin
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 8 db Fapálcika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirkĂ©t felkockĂĄzod. Minden darabnak kb. 2-3 cm-es kockĂĄknak kell lennie, hogy szĂ©pen ĂĄtsĂŒljön.

    Ha a csirke bƑrrel van, azt is rajta hagyhatod, hogy szaftosabb legyen.

    2

    A csirkehĂșst tedd egy tĂĄlba, Ă©s öntsd rĂĄ a szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s a cukrot. Keverd össze, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 30 percig, hogy a hĂșs magĂĄba szĂ­vja az Ă­zeket.

    Minél tovåbb hagyod a marinådban, annål intenzívebb lesz az íz, de 30 perc is elég a finom eredményhez.

    3

    A zöldhagymĂĄt vĂĄgd fel kisebb darabokra, majd kĂ©szĂ­tsd elƑ a fapĂĄlcikĂĄkat. A csirke kockĂĄkat tƱzd fel a pĂĄlcikĂĄkra Ășgy, hogy ne legyenek tĂșl szorosak.

    Ha a pĂĄlcikĂĄk nehezen ĂĄtszĂșrjĂĄk a csirkĂ©t, elƑször ĂĄztasd be Ƒket vĂ­zbe, hogy ne Ă©gjenek meg a grillen.

    4

    A pĂĄlcikĂĄra felfƱzött csirkehĂșsokat grillen vagy serpenyƑben sĂŒsd meg közepes lĂĄngon. SĂŒsd oldalankĂ©nt 5-7 percig, amĂ­g a hĂșs szĂ©pen ĂĄtsĂŒl Ă©s enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    Ne sĂŒsd tĂșl a csirkĂ©t, hogy ne szĂĄradjon ki. EllenƑrizd a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, hogy 75 °C körĂŒli legyen.

    5

    A kész yakitorit tålald fel, és szórd meg szezåmmaggal és friss zöldhagymåval.

    A friss zöldhagyma ad egy kis ropogĂłs textĂșrĂĄt Ă©s friss Ă­zt, ami tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a sĂŒlt csirkĂ©t.