Kezdd azzal, hogy a csirkét felkockázod. Minden darabnak kb. 2-3 cm-es kockáknak kell lennie, hogy szépen átsüljön.
Ha a csirke bőrrel van, azt is rajta hagyhatod, hogy szaftosabb legyen.
A csirkehúst tedd egy tálba, és öntsd rá a szójaszószt, mirint és a cukrot. Keverd össze, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús magába szívja az ízeket.
Minél tovább hagyod a marinádban, annál intenzívebb lesz az íz, de 30 perc is elég a finom eredményhez.
A zöldhagymát vágd fel kisebb darabokra, majd készítsd elő a fapálcikákat. A csirke kockákat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak.
Ha a pálcikák nehezen átszúrják a csirkét, először áztasd be őket vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.
A pálcikára felfűzött csirkehúsokat grillen vagy serpenyőben süsd meg közepes lángon. Süsd oldalanként 5-7 percig, amíg a hús szépen átsül és enyhén karamellizálódik.
Ne süsd túl a csirkét, hogy ne száradjon ki. Ellenőrizd a belső hőmérsékletet, hogy 75 °C körüli legyen.
A kész yakitorit tálald fel, és szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával.
A friss zöldhagyma ad egy kis ropogós textúrát és friss ízt, ami tökéletesen kiegészíti a sült csirkét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.