Knäckebröd kovászos tésztával, ropogós és finom

Knäckebröd kovászos tésztával

A Knäckebröd egy hagyományos svéd kenyér, amely ropogós textúrájával és gazdag ízvilágával hódít. A kovászos tészta különleges, egyedi ízt ad a kenyérnek, és a gluténmentes változat azok számára is élvezhető, akik elkerülik a glutént. Az egészséges, ropogós falatokat reggelire vagy snackként is fogyaszthatjuk, és könnyedén variálhatjuk fűszerekkel a tökéletes ízélmény érdekében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Kovász
250 g Gluténmentes liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Cukor
120 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerek (pl. kömény)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a kovászt a meleg vízzel egy nagy tálban, majd add hozzá a lisztet, sütőport, sót és cukrot.

    A meleg víz segíti a kovászt gyorsabban felélénkülni.

    2

    Add hozzá az olívaolajat és a kívánt fűszereket, majd dolgozd ki a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta legyen jól gyúrható, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy a kovász dolgozni kezdjen.

    Ha a tészta nem kel meg eléggé, adj neki még pihenőidőt, hogy könnyebb legyen formázni.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd szaggass belőle kis kerek formákat.

    Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a kész knäckebröd.

    5

    Tedd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig.

    A kész knäckebröd akkor jó, ha enyhén pirul és ropogós.

    6

    Hagyd kihűlni, majd tálald!

    A knäckebröd frissen a legfinomabb, de tárolhatod légmentesen záródó edényben is.