Keverd össze a kovászt a meleg vízzel egy nagy tálban, majd add hozzá a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
A meleg víz segíti a kovászt gyorsabban felélénkülni.
Add hozzá az olívaolajat és a kívánt fűszereket, majd dolgozd ki a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta legyen jól gyúrható, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy a kovász dolgozni kezdjen.
Ha a tészta nem kel meg eléggé, adj neki még pihenőidőt, hogy könnyebb legyen formázni.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd szaggass belőle kis kerek formákat.
Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a kész knäckebröd.
Tedd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig.
A kész knäckebröd akkor jó, ha enyhén pirul és ropogós.
Hagyd kihűlni, majd tálald!
A knäckebröd frissen a legfinomabb, de tárolhatod légmentesen záródó edényben is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.