A kókuszreszeléket és a túrót egy tálban keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis cukrot, hogy édesebb legyen.
Ha a túró túl száraznak tűnik, egy kevés tejföllel is lazíthatod a masszát.
A kadaif tésztát szétválasztva öntsd egy tálba, és add hozzá az olvasztott vajat. Keverd jól össze, hogy minden tésztadarab jól át legyen vajazva.
A kadaif tészta lehet nehezen szétválasztható, ilyenkor használd a kezedet, hogy ne maradjanak nagyobb összecsomósodott részek.
Egy tepsit kenj ki vajjal, majd az aljára egyenletesen oszlasd el a kadaif tészta felét.
A tészta aljánál érdemes egy kicsit tömörebbre nyomni, hogy az alap stabil legyen.
A túrós keveréket egyenletesen terítsd a tésztára, majd a maradék kadaif tésztát is tedd rá.
A túró rétegét ne hagyd túl vastagra, hogy a tészta jól át tudjon sülni.
A tetejére öntsd rá a maradék olvasztott vajat, és nyomkodd le, hogy a tészta egyenletesen süljön meg.
A vajtól a tészta ropogós és aranybarna lesz, így a sütési folyamat alatt figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le egy alufóliával, és folytasd a sütést.
Közben készítsd el a szirupot: egy kis lábasban keverd össze a vizet, cukrot, citromlevet, és rózsavizet. Forrald fel, majd főzd 10 percig.
A szirupot érdemes kicsit lehűteni, mielőtt a forró knafehra öntöd.
Miután a knafeh elkészült, öntsd rá a szirupot, és hagyd egy kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.
A szirupot ne öntsd túl gyorsan, hogy minden réteg át tudja szívni.
Tálald friss pisztáciával díszítve.
A pisztácia frissessége és ropogóssága csodálatosan kiegészíti a knafeh édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.