Knafeh pisztáciával, ropogós tészta és túrós töltelék, friss pisztáciával díszítve

Knafeh pisztáciával

A knafeh egy híres közel-keleti desszert, amely különböző változatokban létezik. Az arab országokban és a Közel-Keleten számos különböző receptet találunk, mindegyik gazdag ízekkel és gazdag kultúrával. A pisztáciás változat különlegessége, hogy a friss pisztácia és a ropogós tészta gazdag, édes ízét gyönyörűen kiegyensúlyozza a citromos szirup és a rózsavíz finom aromája.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kadaif tészta
100 g Félig sótlan vaj
250 g Túró
50 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
150 ml Víz
2 ek. Citruslé
1 ek. Rózsavíz
30 g Friss pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszreszeléket és a túrót egy tálban keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis cukrot, hogy édesebb legyen.

    Ha a túró túl száraznak tűnik, egy kevés tejföllel is lazíthatod a masszát.

    2

    A kadaif tésztát szétválasztva öntsd egy tálba, és add hozzá az olvasztott vajat. Keverd jól össze, hogy minden tésztadarab jól át legyen vajazva.

    A kadaif tészta lehet nehezen szétválasztható, ilyenkor használd a kezedet, hogy ne maradjanak nagyobb összecsomósodott részek.

    3

    Egy tepsit kenj ki vajjal, majd az aljára egyenletesen oszlasd el a kadaif tészta felét.

    A tészta aljánál érdemes egy kicsit tömörebbre nyomni, hogy az alap stabil legyen.

    4

    A túrós keveréket egyenletesen terítsd a tésztára, majd a maradék kadaif tésztát is tedd rá.

    A túró rétegét ne hagyd túl vastagra, hogy a tészta jól át tudjon sülni.

    5

    A tetejére öntsd rá a maradék olvasztott vajat, és nyomkodd le, hogy a tészta egyenletesen süljön meg.

    A vajtól a tészta ropogós és aranybarna lesz, így a sütési folyamat alatt figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    6

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le egy alufóliával, és folytasd a sütést.

    7

    Közben készítsd el a szirupot: egy kis lábasban keverd össze a vizet, cukrot, citromlevet, és rózsavizet. Forrald fel, majd főzd 10 percig.

    A szirupot érdemes kicsit lehűteni, mielőtt a forró knafehra öntöd.

    8

    Miután a knafeh elkészült, öntsd rá a szirupot, és hagyd egy kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

    A szirupot ne öntsd túl gyorsan, hogy minden réteg át tudja szívni.

    9

    Tálald friss pisztáciával díszítve.

    A pisztácia frissessége és ropogóssága csodálatosan kiegészíti a knafeh édes ízét.