Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a kókusztejet, a lime levet és a kókuszreszeléket.
A cukorszirupnak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót, különben a kókusztej kicsapódhat.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény azért előnyös, mert így gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés kulcsfontosságú a sorbet megfelelő állagának eléréséhez. Ne hagyd ki, és figyelj, hogy a villa alaposan átjárja az egész keveréket.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és kókuszreszelékkel.
Ha a sorbet túl kemény, hagyd hosszabb ideig szobahőmérsékleten. A díszítés opcionális, de feldobja a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.