Az ananászt hámozd meg, vágd fel, és pürésítsd egy turmixgéppel.
A püré sűrűségét szabályozhatod egy kis víz hozzáadásával.
A tejet, tejszínt és kókusztejet egy közepes lángon melegíteni kezdjük egy nagy edényben. Keverjük folyamatosan, hogy elkerüljük a leégést.
Ne hagyd felügyelet nélkül, mivel könnyen kifuthat az edényből.
Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, majd add hozzá a cukrot és kardamomot. Keverd jól el, amíg a cukor feloldódik.
A kardamom fűszeres, aromás ízt ad, és tökéletesen illik az ananászos kókusz ízvilághoz.
Add hozzá a pürésített ananászt, és alaposan keverd össze.
Ha sűrűbb kulfit szeretnél, a püréhez adhatsz egy kis citromlevet, hogy frissebb íze legyen.
Adjuk hozzá a rózsavizet, és keverjük jól össze, hogy minden íz összeérjen.
A rózsavíz hozzáadása egy elegáns, virágos ízt ad, amely kiemeli a kókusz és ananász ízét.
Öntsük a keveréket kis formákba, és tedd őket a fagyasztóba legalább 6 órára, hogy teljesen megfagyjanak.
A fagyasztóba helyezés előtt győződj meg róla, hogy a keverék teljesen lehűlt.
Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.
Ha nehezen jön ki a formából, tartsd pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kicsússzon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.