Kókuszos-ananászos kulfi jégkrém ananász darabokkal és rózsavíz díszítéssel

Kókuszos-Ananászos Kulfi

A kókuszos-ananászos kulfi egy különleges indiai jégkrém, amely a friss ananászt és a gazdag kókusztejet ötvözi egy hűsítő, fűszeres édességgé. Az autentikus kulfi története az indiai utcákra nyúlik vissza, ahol a helyiek ezt a hűsítő édességet fogyasztották forró hónapokban. A kókusz és ananász frissessége tökéletes egyensúlyt alkot, miközben a rózsavíz és a kardamom fűszeres íze kiemeli az étel különlegességét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Kókusztej
1 db Friss ananász
500 ml Teljes tej
200 ml Tejszín
150 g Cukor
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, vágd fel, és pürésítsd egy turmixgéppel.

    A püré sűrűségét szabályozhatod egy kis víz hozzáadásával.

    2

    A tejet, tejszínt és kókusztejet egy közepes lángon melegíteni kezdjük egy nagy edényben. Keverjük folyamatosan, hogy elkerüljük a leégést.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, mivel könnyen kifuthat az edényből.

    3

    Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, majd add hozzá a cukrot és kardamomot. Keverd jól el, amíg a cukor feloldódik.

    A kardamom fűszeres, aromás ízt ad, és tökéletesen illik az ananászos kókusz ízvilághoz.

    4

    Add hozzá a pürésített ananászt, és alaposan keverd össze.

    Ha sűrűbb kulfit szeretnél, a püréhez adhatsz egy kis citromlevet, hogy frissebb íze legyen.

    5

    Adjuk hozzá a rózsavizet, és keverjük jól össze, hogy minden íz összeérjen.

    A rózsavíz hozzáadása egy elegáns, virágos ízt ad, amely kiemeli a kókusz és ananász ízét.

    6

    Öntsük a keveréket kis formákba, és tedd őket a fagyasztóba legalább 6 órára, hogy teljesen megfagyjanak.

    A fagyasztóba helyezés előtt győződj meg róla, hogy a keverék teljesen lehűlt.

    7

    Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.

    Ha nehezen jön ki a formából, tartsd pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kicsússzon.