Egy közepes méretű lábosba öntsd az alma cidert, add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Keverd addig, amíg a méz teljesen feloldódik.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz más édesítőt is, például kókuszvirág cukrot.
Add hozzá a kókusztejet a láboshoz, és közepes lángon lassan melegítsd az italt. Tipp: Ne forrald fel, mert a kókusztej túrósodhat.
A kókusztej zsírtartalma befolyásolja a végeredményt. A magasabb zsírtartalmú kókusztej krémesebb lesz.
Adj hozzá 2 evőkanál frissen facsart citromlevet, amely frissességet ad az italnak és kiemeli az ízeket.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is.
Keverd meg alaposan az italt, és hagyd állni 5 percig a tűzről levéve, hogy az ízek összeérjenek.
Ez az idő segít, hogy a fűszerek ízei jobban átjárják az italt.
Tálalás előtt szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fahéjrudat és a szegfűszegeket. Díszítsd friss mentával, és igény szerint hintsd meg egy kevés reszelt kókusszal a pohár tetejét.
A reszelt kókusz helyett használhatsz kókuszchipszet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.